Herfstfietsen tussen Lek en Linge

0

Op een kwartiertje rijden vanuit de stad Utrecht steek je de Lek over en kom je in het poldergebied ‘Tussen de Lek en de Linge’. Hier ontdek je historische steden met een heel eigen karakter, perfect voor een herfstig dagje fietsen.

Paardenmarkt in Vianen

Op woensdag 9 oktober wordt de historische binnenstad van Vianen omgedoopt tot een paardenmarkt compleet met paardenkeuringen, paardenshows en ringsteekspelen. Daarnaast staat het oude stadje op deze dag bol van de activiteiten zoals een braderie, muziek en een kermis.

Opwarmen in Leerdam

Wanneer de kou zijn intrede doet, ben je in Leerdam op de juiste plaats. Warm op bij de glasovens in de Glasblazerij en de eeuwenoude Kristalfabriek. Of ga zelf aan de slag met heet glas tijdens een workshop pompoen of kerstbal blazen in het Nationaal Glasmuseum. Wanneer de avond valt kun je in Leerdam de glas- en lichtroute lopen, langs meer dan 20 verlichte ornamenten aan de gevels in de binnenstad. Je vindt de route bij het Toeristisch Informatiepunt Leerdamglasstad.nl

Gratis fietsroute langs Vianen en Leerdam

Je ontdekt beide steden met de fietsroute Vijfheeren landen (45 km), door het gebied tussen Vianen, Leerdam en Meerkerk. Kijk voor deze route en andere routes ‘Tussen Lek en Linge’ op https://www.vrijstadvianen.nl/buiten-actief/fietsen/fietsroutes

Beeld: Tussen Lek en Linge

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.