Historisch fietsweekend Friesland: Landgoed Allingastate

0

Landgoed Allingastate is een mooie uitvalsbasis voor fietsers in Friesland. Het historische landgoed is erg sfeervol en je hebt er alle ruimte in een van de twee vrijstaande gastenverblijven met jacuzzi. Een toepasselijk adresje voor een historisch fietsweekendje langs de Friese Elfsteden!

Het sprookjesachtige Landgoed Allingastate te Allingawier is een paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Je kunt er overnachten in een van de twee vrij gelegen luxueuze gastenverblijven. Beide hebben een privé terras met jacuzzi, waarin je na een dagje uit kunt ontspannen en genieten van weidse blikken over het Friese landschap. Met een afsluitbare fietsenstalling en fietsverhuur een fijn adresje voor fietsers! 

  

Fietsen langs Friese Elfstedenstadjes

Dit gedeelte van Friesland is prachtig met veel weilanden, meren en het IJsselmeer bij Makkum (3 km van Allingastate). Maak een fietstocht langs de authentieke Friese 11 stedenstadjes, zoals Leeuwarden, Bolsward en Sneek. Het landgoed ligt aan diverse fietsroutes, zodat fietsliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen.  Een overzicht van gratis fietsroutes door Waterrijk Friesland vind je hier.  

Museumdorp Allingawier

Voor sommige mooie plekjes hoef je nauwelijks te fietsen: op 300 meter van Allingastate ligt het Friese museumdorp Allingawier. Je vindt er de oude ambachten, twee kerkjes en de schilderswerkplaats. In de vrijstaande dubbele schuur is het museumrestaurant It Ferhaal gevestigd, waar streekgebonden gerechten geserveerd worden. Klik hier voor meer informatie over het Friese Museumdorp.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.