Grafschafter Fietsenfestival: ‘fietse’ in Duitsland

0

Zin in een weekendje fietsen, net over de grens? Op 24 en 25 augustus 2019 draait in Nordhorn alles om de fiets tijdens het 2e Grafschafter Fietsenfestival. 

Net over de grens, in de Grafschaft Bentheim, hebben ze iets met fietsen. De nabijheid met Nederland blijkt wel uit het feit dat ze de populaire tweewieler hier ‘fietse’ – en dus niet Fahrrad – noemen. Niet voor niets is de Grafschaft Bentheim regelmatig tot ‘meest fietsvriendelijke district’ van Nedersaksen verkozen. Op 24 en 25 augustus vindt voor de tweede keer het Grafschafter Fietsenfestival plaats. Bij het prachtige Klooster Frenswegen in Nordhorn vind je activiteiten voor jong en oud.

KMX & BMX

Stap op een driewielige KMX-ligfiets en flits pijlsnel over het fun-parcours en gier door de bochten. Geniet van de BMX-show van de bekende freestyler Dustyn Alt; meer acrobatiek op twee wielen is eigenlijk niet mogelijk. Bijzonder populair bij de vorige editie was de fietswasserette. In een mum van tijd wordt je fiets schoongespoten. Er zijn ook allerlei ludieke wedstrijden, zoals ‘wie pompt de fietsband het snelste op’ en de bakfietsrace.

Fietstrends vroeger en nu

In het tijdelijk opgebouwde Duitse fietsmuseum beleef je de geschiedenis van de fiets: van de eerste loopfiets uit 1817 en de hoge vélocipède tot aan designfietsen uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Fietshandelaren presenteren de nieuwste trends en snufjes. Naast gewone fietsen en e-bikes zijn er ook vouwtandems en bak- en ligfietsen te bewonderen. Een perfecte gelegenheid om een testrit te maken.

Hapjes en drankjes

 

In de ‘Genussgarten’ in de boomgaard kun je in een strandkorf of loungestoel in relaxte sfeer genieten van allerhande lekkernijen. Kwaliteit en smaak staan voorop bij de hamburgers en salades die worden bereid. Je kunt je ook laten verrassen door Afrikaanse en andere exotische smaken. 

Het Grafschafter Fietsenfestival vindt plaats bij Klooster Frenswegen in Nordhorn. De entree is gratis. Openingstijden: zaterdag 24 augustus: 11 – 22.30 uur | zondag 25 augustus: 11 – 18 uur.

Meer informatie: www.fietsenfestival.de

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.