Zomerfietsen in Oost-Vlaanderen: nieuwe routes rond Gent

0

Trek deze zomer eens naar Oost-Vlaanderen, waar heel wat is vernieuwd aan de fietsnetwerken. De twee belangrijkste nieuwtjes vind je bij Gent, waar je nu vanuit het centrum zo de Gentbrugse Meersen en het Parkbos in kunt fietsen.

In Oost-Vlaanderen telt het knooppuntennetwerk inmiddels al meer dan 3.500 kilometer. Om fietsers nog comfortabeler naar nieuwe groenzones van de provincie te loodsen, zijn er een paar wijzigingen doorgevoerd aan de netwerken van de regio’s Leiestreek, Scheldeland en Waasland. Waar mogelijk werden geen knooppunten toegevoegd, om de houdbaarheid van fietsnetwerkkaarten te verzekeren.

Parkbos in Fietsnetwerk Leiestreek

Ter hoogte van het Parkbos, een nieuwe groenzone tussen Sint-Denijs-Westrem, Zwijnaarde, De Pinte en Sint-Martens-Latem, kreeg het fietsnetwerk Leiestreek enkele ingrijpende aanpassingen. Wie vanuit Gent de stad verlaat, rijdt nu rechtstreeks en veilig het Parkbos binnen over twee nieuwe fiets- en wandelbruggen (dwars over de R4 en de E40). Op het fietsnetwerk vertaalt zich dat in verschuivingen van knooppunten 2 en 88, en in drie nieuwe knooppunten (6, 87 en 89). De nieuwe knooppunten worden op het terrein aangekondigd door middel van infobordjes met een overzichtskaart.

Ommetje door de Gentbrugse Meersen

Aan de zuidrand van Gent kreeg ook het fietsnetwerk Scheldeland een kleine, maar fraaie aanpassing. Via knooppunt 5 in het Keizerpark fiets je voortaan zo naar de Gentbrugse Meersen. Dit groene deel van Gent is bekend van het Geboortebos en het Vredesmonument, maar ook de vrij loslopende koeien, het speelbos en het blotevoetenpad zijn trekpleisters. De Gentbrugse Meersen behoorden vroeger niet tot het fietsnetwerk. Wie vanuit Gent langs knooppunten richting Heusden of Wetteren rijdt, fietst er nu dwars doorheen. De aanpassing in dit gebied beperkt zich tot de verplaatsing van knooppunt 7 naar de Heusdenbrug en heeft geen impact op de volgorde van knooppunten. Klik hier voor een mooie gratis fietsroute door Gent en langs de Grentbrugse Meersen: de Gentse Groenpolen Fietsroute.

De online fietsrouteplanner is reeds aangepast naar die nieuwe situatie. Die vind je via www.tov.be/fietsrouteplanner.

 

Beeld: Stad Gent – Dienst Toerisme

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.