Lekker luxe in Zeeland: fietsweekendje Dishoek

0

Zin in een paar dagen fietsen in Zeeland vanuit een luxe locatie? Noordzee Résidence Dishoek
ligt pal aan de duinen én het fietspad. Perfect gelegen voor tochtjes naar Middelburg, Vlissingen, Zoutelande en verder.

Fietsen in Zeeland

Dishoek kennen we goed: hier in de buurt (meestal richting iets meer Zoutelande) vieren we graag onze vakanties. Onder andere omdat je hier een van de mooiste fietspaadjes van het land vindt: dwars door de duinen van Dishoek naar Westkapelle. Dishoek is de laatste jaren flink op de schop gegaan. Bij de strandopgang vind je nu een groot plein met terrasjes eraan. En een nieuw vakantiepark met villa’s en appartementen: Largo Noordzee Résidence Dishoek.

Villa aan de duinen in Dishoek

We hebben een villa waar je gemakkelijk met twee of drie stellen een fietsweekendje door zou kunnen brengen. Twee ensuite slaapkamers, nog eens twee slaapkamers op zolder met gedeelde slaapkamer: lekker ruim. Maar wat het helemaal geweldig maakt is de ligging. We kijken zo vanaf de loungebank op het terras tegen de duinen aan!

Centrale uitvalsbasis voor fietsers in Zeeland

Bij het inchecken op het park krijg je meteen een fietskaart mee, er ligt een suitepad (tablet) klaar met fietsinfo en op de site staan de vertrektijden van de pontjes vermeld. Op het park maken ze heel handig gebruik van een gevestigde fietsverhuurder, Rijwielhandel S. Kluijfhout. Heel professioneel en vriendelijk. Het handige van Dishoek is dat je er zo centraal zit: we fietsen een keer naar Middelburg voor de boeken- en brocantemarkt op maandagochtend (vaste prik!) en met minder mooi weer zitten we snel in Vlissingen voor het prachtige muZEEum.

Mediterraan dorpsplein in Dishoek

Het mooie fietspaadje naar Zoutelande moeten we natuurlijk ook weer even doen. ’s Middags wordt het in Zoutelande zelf erg druk en fietsen we gauw weer terug naar Dishoek. Tegen etenstijd krijg je hier echt het gevoel van een mediterraan dorpspleintje, waar je vanaf je terrasje uitkijkt over wat spelende kinderen. Bij De Dis genieten we van de verrassende keuken (gebakken brie met naanbrood, walnoten en honingmosterdsaus, heerlijk!). De rest is leuk voor koffie of een borrel, de terrassen zijn wel erg mooi. Wat ons hier vooral opvalt: wat is het in Dishoek heerlijk rustig, na de drukte in Zoutelande. En toch heb je er verschillende restaurants én strandpaviljoens binnen handbereik, ideaal voor hongerige fietsers. Dat is pas echt luxe!

Kijk hier voor onze eigen fietsroutes in Zeeland, gratis voor abonnees.

Nog meer gratis fietsroutes in Zeeland vind je hier!  

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.