Fietsroutes Eijsden-Margraten

0

De regio Eijsden-Margraten is een leuk fietsgebied. Je vindt er wel 15 dorpjes en het landschap heel gevarieerd: je rijdt er zo van het Heuvelland naar het Maasdal. Op eigen kracht of met een beetje hulp van je e-bike kun je hier heel wat mooie fietstochtjes maken.

Op de handige nieuwe toeristische website van Eijsden-Margraten vind je verschillende gratis fietsroutes. We selecteerden er alvast een paar voor je – met en zonder e-bike!

Hap en Traptocht Langs Putten en Pompen

Voordat huizen waren aangesloten op het waterleidingnet, waren huishoudens voor hun water aangewezen op zoetwaterbronnen. Omdat die niet overal zijn, werden putten geslagen en openbare pompen geplaatst. De Hap en Traproute voert je langs de zichtbare waterputten en pompen. De route is ruim 60 km lang en drukke wegen worden zo veel mogelijk gemeden. De route start bij Buitengoed De Moosjtum in Oost Maarland. Indien je geen fiets hebt kun je hier een (elektrische) fiets huren.

Dwars door de Voerstreek

Vanuit Zuid-Limburg is het maar een kleine stap naar de prachtige Belgische Voerstreek. Je fietst er zo naartoe met deze tocht vanuit Mesch langs de gezellige dorpjes Eijsden, Moelingen en ’s Gravenvoeren. Geen lange route met 38,7 km maar je komt wel een paar kuitenbijtertjes tegen. Eenmaal aan de top is het uitzicht de inspanning meer dan waard en de afdaling van de heuvel een feestje. E-bikes zijn eventueel ook te huur in de regio. 

75 Jaar bevrijdingsroute Zuid-Limburg

Deze pittige route van 63,1 km kun je ook met een e-bike afleggen. Het startpunt van de fietsroute ligt bij de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, de enige Amerikaanse begraafplaats in heel Nederland. De oneindig lijkende rijen met witte kruisjes zijn enorm indrukwekkend. In Beek vind je het Oorlogsmuseum Eyewitness Beek. In dit museum word je ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog aan de hand van levensechte diorama’s met films, foto’s en geluidseffecten. 

E-biken in Zuid-Limburg

In ieder dorp vind je een of meer horeca- of andere zaken met een oplaadpunt voor je elektrische fiets. Je kunt de oplaadpunten herkennen aan het bordje ‘officieel erkend oplaadpunt’ in de buurt van het oplaadpunt of aan de gevel.

 

Beeld: VVV Zuid-Limburg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.