Nieuwe fietsgids en portal voor Mecklenburg-Vorpommern

0

Het Noord-Duitse Mecklenburg-Vorpommern heeft een nieuwe fietsgids en een Engelstalige fietsportal. Je vindt er alle informatie en routes voor een fietsvakantie langs badplaatsen, Hanzesteden, stranden en eilanden. Een van de hoogtepunten? Dat is de 695 kilometer lange Ostseeküstenradweg.

Overigens, klein tipje van de sluier, in FietsActief nummer 5 (verschijnt 21 juni) meer over fietsen in Mecklenburg-Vorpommern. We reden een mooi, meerdaags traject om het Müritz-meer dat grenst aan het Nationaal Park Müritz.

Nieuwe gratis fietsgids Duitsland

De nieuwe fietsgids geeft een goed overzicht van de routes en mogelijkheden. De Engelstalige portal helpt vervolgens bij het uitstippelen van routes en het voorbereiden van een fietsvakantie in Mecklenburg-Vorpommern.

De duizenden fietskilometers die de deelstaat telt, zijn verdeeld over 9 langeafstandsroutes – van 335 kilometer tot 695 kilometer – 21 rondritten en enkele korte themaroutes. Voor een paar dagen tot enkele weken op de pedalen met de complete Berlijn-Kopenhagen route (680 kilometer), de Mecklenburger Merenroute (645 kilometer) of de Ostseeküstenradweg (695 kilometer). De fietsgids en portal vind je op de fietspagina van de toeristische dienst.

Gratis fietsroute Ostseeküstenradweg

De Ostseeküstenradweg langs de Oostzeekust laat in 15 etappes zien wat Mecklenburg-Vorpommern te bieden heeft. Van loofbossen en koolzaadvelden tot kalkrotsen en het Boddenlandschap. Tussendoor word je getrakteerd op Hanzesteden, typische badplaatsarchitectuur, kerken in baksteengotiek en gastronomische hoogstandjes.

Vanuit Lübeck-Travemünde fiets je door de heuvels van de Klützer Winkel naar het werelderfgoed van Wismar en het eiland Poel. Daarna rijgt de route Kühlungsborn, witte stad Heiligendamm, Warnemünde, het ruige schiereiland Fischland-Darß-Zingst en voormalige kunstenaarskolonie Ahrenshoop aaneen. Fiets je de hele route, dan kom je langs UNESCO-werelderfgoedstad Stralsund, het eiland Rügen, Greifswald en het eiland Usedom.

Fietsen langs festivals

Fietsen in Mecklenburg-Vorpommern kan in feite het hele jaar door, maar is het aangenaamst van april tot oktober. Extra leuk: een fietsvakantie plannen rondom festivals. Zoals de Schlossfestspiele in de zomermaanden in Schwerin, Neustrelitz en Ludwigslust met klassieke muziek en operavoorstellingen. Ook historische spektakels rondom de piraat Störtebeker, de Duitse veldheer Wallenstein en de verloren stad Vineta zijn publiekstrekkers. Wie houdt van maritieme events parkeert de fiets voor Hanse Sail Rostock, Lake Müritz Sail of de Warnemünde week.

Beeld: TMV, Felix Gänsicke, Andreas Süß

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.