De 10 mooiste fietsroutes aan de nieuwe Great West Way

0

De Great West Way tussen Londen en Bristol in Groot-Brittannië is een nieuwe route die op meerdere manieren kan worden afgelegd: over de weg, te voet, per fiets, over het spoor of over het water. Een heel nieuw concept. Dit zijn de 10 mooiste fietsroutes langs het traject.

1 Chilterns Cycleway 

Een flinke bewegwijzerde tocht door Buckinghamshire, Oxfordshire, Bedfordshire en Hertfordshire. De Chilterns AONB (Area of Natural Beauty) beloont je met prachtige uitzichten en historische marktsteden. Je kunt ook een elektrische fiets huren bij Chilterns Cycle Hire.

2 Fietsen over spoor van Bristol naar Bath

Deze route tussen Bristol en Bath loopt volledig over een fietspad. De Midland Railway onderhield hier ritten tot in de jaren zestig. Dankzij het spoortracé is het een relatief vlakke route. Onderweg ontdekken: sculpturen van lokale kunstenaars, asperges uit Bath en fossielen. Warmley Waiting Room heeft lekkere koffie en cake!

3 Wiltshire Cycleway  

De Wiltshire Cycleway is opgesplitst in 16 secties, dus je kunt kiezen welk stuk je wilt verkennen als de hele route een ’too much’ is. Het gedeelte van Corsham naar Bradford on Avon is erg mooi. Corsham is een charmante stad in Cotswolds, met pauwen die door High Street paraderen. Bradford on Avon is ook de moeite waard.

4 Thames Valley 

Fiets van een drukke stad naar een rustig landschap met deze meanderende route langs de Thames. Vanuit Londen rijd je via Richmond Park en Hampton Court naar Windsor en Eton. Let op: The Thames Valley is niet te verwarren met het Thames Path, een wandelpad dat niet geschikt is voor fietsers.

5 Malmesbury en de Fosse Way 

Rijd net als de Romeinen over de Fosse Way, een Romeinse weg die ooit Engeland van zuidwest naar het noordoost doorkruiste. Van groen boerenland rijd je naar Malmesbury met duizenden rozen en tulpen in de Abbey House Gardens.

6 Kennet & Avon-fietsroute 

Volg het Kennet & Avon-kanaal van Bath naar Reading langs de ene na de andere highlight. Van Bradford on Avon’s Tithe Barn tot het Pewsey White Horse en de sluizen in Caen Hill. Een dagrit die niet overdreven uitdagend is: het fietspad van Bath tot Devizes.

7 Route 4 

Deze National Cycle Network-route leidt je langs de hele Great West Way en nog verder: van Greenwich bij Londen naar Fishguard in Wales. Doe het rustig aan en ontdek bijzondere plekken als Kew Gardens, WindsorReading en Bath.

8 Avon Valley Explore  

Een lekker rustig ritje langs magische plekken aan de Great West Way. Van het mooie dorpje Pewsey, volgt je de rivier de Avon door het dal van het witte paard. Via Stonehenge rijd je naar het oude Sarum-kasteel en de kathedraal van Salisbury.

9 Shakespeare Cycleway  

Ten noorden van de Great West Way volg je het spoor van de beroemdste toneelschrijver van Engeland. Start in Stratford-upon-Avon, zijn geboorteplaats,en stop onderweg bij gezellige pubs. De route eindigt bij Shakespeare’s Globe, een geslaagde replica van het originele theater.

10 Wendover Woods 

Een kort tochtje door het bos, even ten noorden van de Great West Way in de Chilterns AONB. Het parcours slingert door het groen via een fort uit de ijzertijd, met dieren in het wild, picknickplaatsen en een aantal mooie uitkijkpunten.

Meer informatie over de Great West Way vind je hier.

 

Beeld: www.greatwestway.co.uk

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.