Beleef het voorjaar in de Eifel met deze gratis fietsroutes

0

Het is zover: de dagen worden weer langer, de temperaturen stijgen en de natuur laat zien dat het lente is. Een ideale tijd om op de fiets te springen en over de Eifel te zwerven. Lekker vlak fietsen over voormalig spoor of langs het water, een toertocht en een voorjaarsmarkt met de kans om pedelecs te testen: je kunt hier alle kanten op.

De wilde narcissen zijn elk jaar weer een echte blikvanger. Vanaf eind maart tot ongeveer begin mei transformeren de bolletjes in het Perlenbachtal (nabij Monschau-Höfen) en Oleftal (bij Hellenthal-Hollerath) de bodem in een goudgeel tapijt. Bij Nationaal Park Poort Höfen vind je een expositie over de narcissen en kun je een korte wandelroute volgen. Ook de bloeiende boomgaarden van de Zuid-Eifel doen een duit in het zakje. 

Fietsen over voormalig spoor: Maifeld-fietspad

De Eifel is gemakkelijk te verkennen op twee wielen: op de fiets slinger je door het landschap op de goed ontwikkelde fietspaden. Als introductie is bijvoorbeeld de Maifeld-Radwanderweg geschikt. Over een voormalige spoorlijn tussen Münstermaifeld en Mayen fiets je ongeveer 19 km lang, met onderweg highlights als een 40 meter hoog natuurstenen viaduct en twee tunnels. Eind april / begin mei kleuren de koolzaadvelden het landschap geel en in de Moezelvallei zie je de zachtroze bloemen van de wijngaardperzik.

Gratis route: Maare-Moezel-fietspad

De 58 km lange Maare-Moezel-Radweg is ook een kleurrijke route. Zo fiets je langs de diepblauwe ‘ogen van de Eifel’: voormalige vulkaankraters, nu prachtige meren. Gele heidebrem langs de weg, vlinders in allerlei kleuren, groene weiden – je geniet hier volop van de lente.

Tour de Ahrtal in de Eifel

De Tour de Ahrtal staat in de planning voor 16 juni 2019 en loopt van de Ahrquelle in Blankenheim naar Altenahr. Kies voor een korte vlakke etappe of een tijdrit in de bergen, net wat bij je past. Of wordt het de ongeveer 80 km lange tocht van de Ahrquelle helemaal naar de Ahrmündung in de Rijn bij Sinzig?

Eifeler Sonntagsausflug: probeer een pedelec

Mag het iets minder sportief en gaat het vooral om plezier met het gezin, kies dan voor de Eifeler Sonntagsausflug. Met begeleide wandelingen, fiets- en Pedelectochten, een grote voorjaarsmarkt, koetsritten en muziek een gezellige en avontuurlijke dag voor alle leeftijden. Op 28 april 2019 in het Nationaal Park Centrum in Vogelsang!

Beeld: Eifel Tourismus

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.