Leuk eigenwijs adresje in Rotterdam: Backyard

0

Maak een fietstocht door de achtertuin van Rotterdam en stap even af bij Backyard voor een lekkere lunch! Vlakbij ontdek je prachtige plekjes zoals de Witte de Withstraat en Leuvehaven met het Maritiem Museum.

Aan de Korte Hoogstraat, in het zuidoostelijke deel van hartje Rotterdam, vind je Backyard. Een ‘all day plant based, vegan friendly restaurant’. De oprichters geloven in een duurzame toekomst waarbij plant based eten meer de hoofdrol speelt, daarom is de kaart in de basis vegan. De huiselijke uitstraling geeft het de sfeer mee van een stadse ‘achtertuin’ in hartje Rotterdam. Je kunt er ontbijten met lokaal gebrande koffie, borrelen met lokale biertjes of lekker lunchen tijdens een mooie fietstocht door het hart van de stad. 

Fietsen door de Witte de Withstraat en Leuvehaven

Je vindt Backyard als je tussen knooppunt 22 en 12 in Rotterdam heel even naar het noorden afbuigt. Op dit traject kom je ook door de leuke Witte de Withstraat met zijn vele terrasjes. Ook kom je door de prachtige Leuvehaven. Honderd jaar geleden was deze haven nog volop in gebruik. Er stonden brouwerijen en de zeevismarkt vormde het centrum voor de vishandel in Rotterdam. Bij het bombardement op Rotterdam in 1940 werd alle bebouwing rond de Leuvehaven verwoest. Iets om bij stil te staan als je het water oversteekt over met de iconische Kraneschipbrug, vlak achter het Maritiem Museum langs. Het buitenmuseum vind je in de Leuvehaven, hier kun je op historische schepen en kranen beleven hoe wereldhaven van Rotterdam ontstaan is. Leuk om even binnen te vallen voor je doorfietst naar je lunchstek!

 

Beeld: Backyard en Rotterdam Branding Toolkit

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.