Südschwarzwald-fietsroute: relaxed fietsen in het Zwarte Woud

0

Fietsen in het Zwarte Woud zonder te hoeven klimmen? Dat kan op de Südschwarzwald-Radweg. Je geniet van de natuur en fietst bergaf, waardoor het zeker zo ontspannen rijdt als in vlakke regio’s. Dé manier om natuurpark Südschwarzwald te verkennen op de fiets!

Fietsen in het Zwarte Woud

De Südschwarzwald-Radweg kreeg van de ADFC, de Duitse wielerbond, 4 sterren. Een hoge score! Op de route door het zuiden van het Zwarte Woud is het motto: ‘gebruik de vaart van het middengebergte’. Het enige echt steile stuk kun je met de trein afleggen: vanaf Himmelreich ga je de berg op naar Hinterzarten – een prachtige rit door het Höllental. Daarna gaat het bergafwaarts naar het Südschwarzwald. Hier ontdek je landschappelijke highlights zoals het Wutach-ravijn, het Markgräflerland en – tijdens een ommetje naar Frankrijk – het beschermde natuurgebied ‘Petite Camargue’. De talrijke middeleeuwse stadjes zorgen er samen met Bazel en Freiburg voor dat je ook toekomt aan cultuur en lekker eten.


 

 

 

 

 

 

Vlakke fietsroute door het Zwarte Woud

De langeafstandsfietsroute leidt je rondom het natuurpark Südschwarzwald, met slechts een paar hellingen. Je rijdt over overwegend geasfalteerde en vrijwel autovrije wegen. Dat maakt de tocht ook heel geschikt voor de e-bike. Ook zijn er een paar stukken door Zwitserland en Frankrijk. Met een lengte van 248 kilometer (+ 69 kilometer aan varianten) heb je zo heel wat te ontdekken!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.