Genussradweg: fietsroute voor foodies in Oostenrijk

0

Een aanrader voor foodies & fietsers: de Genussradweg in Oostenrijk. Een fietsroute langs allemaal kleine producenten van lokale lekkernijen. Je volgt het dal van de Inn, zodat de hoogtemeters beperkt blijven.

In het hart van de Alpen vind je in de regio Innsbruck een ideaal fietsgebied: het Inntal. Vlak langs het water is het hoogteverschil minimaal. Lokale specialiteiten verleiden je langs een fietsroute van 50 kilometer ten westen van de stad: de Genussradweg Inntal. Je inspanningen worden hier dubbel beloond: naast de prachtige landschappen waar je doorheen fietst, kun je je ook verheugen op leuke adresjes om de Tiroolse keuken te proeven of streekproducten te kopen rechtstreeks van de boerderij. Goed gemarkeerde paden maken het gemakkelijk om alle locaties te vinden.

 

Gratis fietsroute Innsbruck

De 25 halteplaatsen langs de route hebben allerlei streekproducten te bieden, van bijenhoning tot schnaps en vruchten. Bij de lokale ondernemingen en boeren kun je lekkernijen proeven worden en ingrediënten inslaan voor een picknick. Uitgebreide informatie over het fietspad langs lokale lekkernijen vind je hier of bij de VVV’s Obsteig, Mieming en Telfs. De brochure met gratis fietsroute en alle adresjes downloaden kan hier!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.