General Motors e-bike krijgt naam

0

General Motors
General Motors, een van ’s werelds grootste automobielbedrijven, onthulde eind 2018 twee nog merkloze, innovatieve e-bikes. Ze vroegen mensen te helpen een naam te bedenken via een wereldwijde crowdsourcing campagne, zoals we hier op onze site al meldden. De naam is nu bekend.

General Motors e-bike

Het  nieuwe e-bikemerk ARĪV gaat twee innovatieve, geïntegreerde en connected e-bikes leveren: de Meld, een compacte e-bike, en de Merge, een vouw-e-bike. Beide hebben een gepatenteerde GM-motor, die speciaal voor de ARĪV e-bikes is ontwikkeld. Ondanks zijn formaat levert de motor voor dit segment schijnbaar veel power en heeft hij een hoog koppel. Met behulp van vier ondersteuningsniveaus haal je een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur.

Ook de accu is van GM en laadt op binnen ongeveer 3,5 uur en kan vervolgens circa 64 kilometer rijden – onder optimale omstandigheden uiteraard. Verder hebben de fietsen geïntegreerde en oplaadbare ledverlichting en oversized remschijven. De compacte fietsen nemen relatief weinig ruimte in en de Merge is zoals genoemd opvouwbaar. In de vouwstand is de fiets nog steeds op de twee wielen vooruit te rollen.

Slim & verbonden

Tot slot zijn beide fietsen via Bluetooth verbonden met de ARĪV app. Daarmee heb je inzage in je rijgegevens, zoals snelheid, afstand, resterende batterijduur, het ondersteuningsniveau van de motor, afgelegde afstand en meer. Extra functies voor de app staan in de planning, zoals de mogelijkheid om op basis van een voorspellend algoritme transpiratievrij op je bestemming te arriveren. Wow. Ook leuk: met de Quad Lock bevestig je je smartphone op de e-bike. Deze heeft een geïntegreerde USB-poort waarmee je je telefoon onderweg oplaadt.

De fietsen worden als eerste gelanceerd in Nederland, Duitsland en België. In deze landen is de vraag naar e-bikes met lithium-ion batterijen het grootst, zo meldt het merk. Hier kun je bestellen. De ARĪV Meld kost circa € 2.800, de Merge € 3.400. GM start in het tweede kwartaal van 2019 met de uitlevering van fietsen. General Motors MeldGeneral Motors MergeGeneral Motors Merge folded

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.