General Motors zoekt naam voor e-bike

12

General Motors, een van ’s werelds grootste automobielbedrijven, is volop bezig met het ontwikkelen elektrische mobiliteitsoplossingen. Onlangs onthulde het bedrijf twee innovatieve, geïntegreerde en connected e-bikes – een inklapbare en een compacte. Echter, deze zijn beide nog merkloos.

GM wil consumenten betrekken bij dit nieuwe project en vraagt daarom e-bikeliefhebbers wereldwijd mee te helpen een naam voor het e-bikemerk te bedenken. De deelnemer die met de winnende naam komt, ontvangt een beloning van 10.000 dollar. De negen ‘runner up’ namen ontvangen elk 1.000 dollar. Niet slecht… Maar dat krijg je niet voor niets natuurlijk.

Het idee is dat je een naam verzint die, onder meer, een rijke persoonlijkheid geeft aan de fietsen, mensen aanzet tot het gebruiken van een e-bike, én wereldwijd kan aanspreken. Zo. Verder wordt er gevraagd om een korte creatieve conceptuitwerking van 50 tot 100 woorden. Beginnen je handen te jeuken en wil je een poging wagen? Dat kan tot 26 november via deze website: ebikebrandchallenge

Deel.

Over de auteur

12 reacties

  1. Mirjam Verschuur op

    De He-fi: de vorm van de fiets is een H, e van e-bike, fi van fiets .

    En de opvouwbare: de com-fi : com voor compact en comfort en fi van fiets

  2. Martien Maas op

    Toen ik de foto van de e-bike, waar General Motors een naam zoekt, was het eerste wat bij mij opkwam: Deze vorm lijkt wel op een bidsprinkhaan. Te zien op Wikipedia als Europese bidsprinkhaan, met de Latijnse naam van Mantis Religiosa, behorend tot de familie Mantodea.
    Ik stel voor als naam MANTIS OF MANTODEA.