Terras tip bij Breda: het Tuinhuis van Charlotte (+routetip!)

0

Leuk adresje om af te stappen bij Breda: het Tuinhuis van Charlotte. Een perfect adresje voor lunch of taartjes onderweg! Neem meteen een kijkje bij Natuurpoort Landgoed Wolfslaar, met een mooi landhuis en een boerderij met lakenvelder koeien. 

Bij Natuurpoort Landgoed Wolfslaar vind je het Tuinhuis van Charlotte, met een fijn terras. Een gezellig theehuis waar je tijdens je fietstocht terecht kunt voor een verse kop koffie met een stuk huisgemaakte taart of
een lunch met streekproducten van het seizoen. Aanrader: de proeverij van gebak! De Natuurpoort zelf is leuk om even rond te kijken. Maak een ronde door de tuin van het statige Landhuis of neem een kijkje bij Boerderij Wolfslaar met de lakenvelder koeien. Hier leer je bijvoorbeeld ook hoe je een bijenhotel maakt.

 

Gratis fietsroute Breda en Ulvenhoutse Bos

Bij het Tuinhuis van Charlotte start de route ‘Door de Baronie van Breda’ (hier gratis te downloaden:https://www.natuurpoorten.nl/uploads/media/5859032b452a7/folder-natuurpoort-landgoed-wolfslaar.pdf). Je rijdt door het Ulvenhoutse Bos, sommige stukken van deze boswachterij zijn zo´n 1000 jaar oud. Zulke oude bossen komen in Nederland bijna niet meer voor. Nabij Landgoed Wolfslaar ligt het Voorbos, een bos rond een beek met een heel diverse flora en fauna. Kijk voor een gratis fietskaart met alle knooppunten op de site van Natuurpoort Landgoed Wolfslaar!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.