Yorkshire: rode loper voor fietsers

0
Yorkshire

Kaartlezen voor landhuis. Copyright: Jessica de Korte

Over precies vier weken, op 8 maart, verschijnt de nieuwe editie van FietsActief. Achter de schermen wordt enthousist gewerkt aan dit kersverse stukje fietsplezier op papier. Een tipje van de sluier: fietsen in Yorkshire.

Yorkshire

Onze freelance fietsjournalist Jessica de Korte reed een aantal routes in het graafschap. Mét een e-bike want je kunt er behoorlijk steile klimmetjes tegenkomen. Het landschap is pittoresk. Sterker nog: je waant je in een filmdecor. En dat klopt. Want er zijn filmscenes opgenomen van onder meer Harry Pottter, Robin Hood en Wuthering Heights.

Jessica observeert: “Als iemand zou vertellen dat we door een filmset fietsen, zou ik het zo geloven. Die ruige rotsen boven het groene weiland, zijn die niet gewoon met lijm opgeplakt? Hoe kan dat schaap zo statig en stil op die heuvel staan? En zijn die mannen voor de witgeverfde kroeg Fox and Hounds, met die pinten in hun hand, geen figuranten? Overal klinkt gelach, in nagenoeg iedere B&B en pub word je royaal welkom geheten. Het lijkt bijna te perfect.

En Yorkshire rolt ook nog eens een rode loper uit voor fietsers. Even watertanden? Bekijk dan de video in dit bericht dat we eerder plaatsten. Het hele reisverhaal over Yorkshire lees je in FietsActief nummer 1-2019.

Yorkshire

Huis met klimop. Copyright: Jessica de Korte

Yorkshire

De zon en wolken strijden voortdurend met elkaar. Copyright: Jessica de Korte

Tuinier Ian Forbes. Copyright: Jessica de Korte

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.