Meesterwerken expo in Hermitage Amsterdam (met gratis fietsroute!)

0

Hermitage Amsterdam viert het tienjarig bestaan met twee grote jubileumtentoonstellingen. De schatkamer! met meesterwerken uit de Hermitage opent 2 februari. Combineer het met onze eigen FietsActief-route voor een bijzonder dagje uit!

De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage

Het jubileumjaar start met De schatkamer! Er is lang gewerkt aan een veelomvattend overzicht van hoogtepunten uit de vele collecties van de Hermitage. Het wordt een sprankelend feest van 25.000 jaar kunstgeschiedenis, met meesterwerken uit culturen en stromingen van de vroegste prehistorie tot in de 21ste eeuw. Je maakt een verrassende reis door de tijd en over de halve wereldbol, van Nederland tot China en van Noord-Siberië tot Egypte.

 

Samenwerking met St.-Petersburg

Door de samenwerking met Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg, met een collectie van ruim drie miljoen objecten, een van de weinige encyclopedische musea in de wereld, is de Hermitage Amsterdam in staat zo’n geografisch en kunsthistorisch brede tentoonstelling in Nederland te presenteren.

Grote namen

Onder de ruim 250 kunstwerken bevinden zich meesterwerken van grote namen als Bernini, Da Vinci, Dürer, Van Dyck, Matisse, Rembrandt en Velázquez. Samen met werken uit de prehistorie, uit de Griekse en Romeinse tijd, werken van oriëntaalse en West-Europese kunst, wapens en harnassen, oude boeken en hedendaagse kunst nemen ze je mee op een tour door de kunstgeschiedenis.

 

Verrassende presentatie 

De expositie is vormgegeven in een vernieuwende aanpak: bezoekers worden geconfronteerd met kunst uit diverse tijden en culturen, in verrassende sets van twee. Speelse confrontaties die overeenkomsten en verschillen tonen in cultuur en tijd en de bezoeker aansporen tot een onbevangen, aandachtige blik. Het tweede deel van de tentoonstelling is een lange, spannende zwerftocht langs alle afdelingen en collecties van de Hermitage St.-Petersburg.

 

Tip: gratis fietsroute Amsterdam

Combineer je museumbezoek met onze eigen fietsroute, Vier eeuwen grachtengordel: https://www.fietsactief.nl/2013/06/25/route-amsterdam/ Gratis voor abonnees!

Beeldbijschriften: Henri Matisse, Naakt, 1908; Bodhisattva’s en monniken (detail), muurschilderfragment, China, Xinjiang, Shiksha-klooster, 8ste eeuw; Beeld van Amenemhat III, Egypte, Middenrijk, 12de dynastie, 1853–1806 v.Chr.; Rogier van der Weyden, De Heilige Lucas tekent de Madonna, 1435–36

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.