Indische roots: gratis fietsroute door Den Haag

0
Zin in een leuke fietsroute waarbij je onderweg allerlei lekkers kunt ontdekken? Rijd onze gratis route in Den Haag: Fietsen door de Weduwe van Indië. Perfect voor een winterse fietstocht!

Geen Hagenaar zonder Indische tante, Indische vriend, vriendin, buurvrouw of kennis. De stad bulkt van de herinneringen aan het oude Nederlands-Indië. Fietsen door de Weduwe van Indië is een tocht door het verleden, én langs culinaire hoogtepunten. “Indo-erfgoed is vooral culinair erfgoed.”

Fietsen langs Des Indes

Niet toevallig is Des Indes ook het eerste pauzeadres, al hebben we nog nauwelijks kilometers op de teller. Het fameuze hotel dat beroemd is om zijn Tempo Doeloe-sfeer ligt aan het Lange Voorhout – nog een reden om af te stappen, want het is misschien wel meest Haagse stukje Den Haag. In elk geval het mooiste. Voor Hagenaars is het de plek van Den Haag zoals het was, en altijd moet blijven.

Indische restaurants in Den Haag

Via de Mauritskade, de straat waar Nederlands meest Indische schrijver is geboren én de zeer mooie Surinamestraat – waar Couperus ook gewoond heeft – rijden we de Archipelbuurt in. “Indo-erfgoed is vooral culinair erfgoed”, zegt Frank als we in de Bankastraat fietsen. Hij wijst naar een Indisch restaurant, Depot Podjok. We kijken elkaar aan, en remmen als op commando. Het is nog geen etenstijd, maar wie fietst zal eten. Zéker wanneer er Indisch eten in de buurt is. 

Kijk voor het hele verhaal en de gratis fietsroute op https://www.fietsactief.nl/2018/12/13/route-den-haag-weduwe-indie/

Tekst en foto’s: Marjolein van Rotterdam

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.