Fiets de feestdagen in – in Friesland!

0

Blogger Lotte van der Meij van LiF – Leven in Friesland heeft altijd de leukste insider tips. Ook (vooral!) rond de feestdagen. Met deze events & belevenissen kom je helemaal in winterse sferen!

Proeven

Kom en laat je verwennen. Op 24, 25 en 26 december zijn er speciale kerstmenu’s samengesteld. Bij Brasserie Anders kun je kiezen van het à la carte menu voor € 27,50 p.p. met vooraf een amuse.

Omke Jan serveert buiten de kaart om een 3 gangen menu, gemaakt met producten rechtstreeks door de boeren waarmee ze samenwerken.

Bij Restaurant Houke (bij Lokaal 55) kun je elke do, vrij en zaterdag heerlijk dineren. Heb je nou geen zin om te koken, Lokaal 55 verzorgt ook catering aan huis met kerst.

Bistro Fred serveert een 3 gangen menu met keuze uit het hele à la carte menu op 27 t/m 30 december.
€ 27, 50 p.p. (Boxing Days in Joure)

Beleven

Op de LiF kalender staan veel winterse activiteiten. Zo zijn er kerstmarkten, onder andere in Beetsterzwaag, Burgum en Joure. Het Dickens event in Dokkum, Leeuwarden en Lemmer. Gezellige koopzondagen met allerlei festiviteiten, bijvoorbeeld in het centrum van Franeker en vergeet de culinaire wandeltocht in Langweer niet!

Kijk hier voor de complete LiF agenda. Hier vind je ook de data en achtergrond informatie over de events.

Gratis fietsroutes

Hoe mooi is Friesland in de winter? Nou, zó mooi! Deze foto’s maakte Lotte op de fiets in Friesland:

 

Een mooie fietsroute is bijvoorbeeld deze, tussen Franeker en Harlingen (genoeg plekjes om af te stappen en op te warmen!): https://www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/fietsroute-franeker-harlingen. Breng in Franeker meteen een bezoekje aan het Eise Eisinga Planetarium. Of kijk hier voor onze eigen fietsroutes, die zijn gratis voor abonnees: https://www.fietsactief.nl/category/routes-in-friesland/ 

Beeld: Lotte van der Meij, LiF – Leven in Friesland

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.