Sfeervol winterfietsen: Hanzestedenroute langs Harderwijk

0

In het uiterste noorden van de Veluwe vind je veel Hanzesteden, zoals Harderwijk. Vroeger was dit een echte vissersplaats, toen de Zuiderzee nog in verbinding stond met de zee. Nu geniet je er van de historische sfeer. Een leuk stadje om in de winter mee te pikken tijdens een fietstocht!

Gratis fietsroutes op de Veluwe 

Het fietsknooppuntennetwerk op de Veluwe is flink op de schop gegaan, even opletten dus. Radio Kootwijk is nu bijvoorbeeld beter ontsloten, maar ook fiets je tussen Harderwijk en Nunspeet over een nieuw fietspad langs de oever van de voormalige Zuiderzee. Fijn voor de winterfietser: het netwerk komt nu meer door veel meer leuke plaatsen, zoals het kleinste stadje van Nederland, Staverden. Check voor je op pad gaat de veranderingen op routesopdeveluwe.nl Je vindt hier ook veel kant en klare routes – gratis! Een mooie gratis fietsroute langs Harderwijk is bijvoorbeeld Hanzesteden Zuid.

Tips Harderwijk

  • Stadsmuseum Harderwijk: fris, modern stadsmuseum, http://www.stadsmuseum-harderwijk.nl
  • Restaurant Hortustuin: sfeervol historische adres waar je de geschiedenis van Harderwijk proeft, http://www.hortustuin.nl
  • Het Stadslogement: leuk overnachtingsadres verscholen in een steegje aan de Vischmarkt. Reserveer meteen een tafeltje in het goede bijbehorende restaurant, Ratatouille! www.rttll.nl

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.