Lekker knus: fietsen rond Doesburg en Bronkhorst

0

Heerlijk knus in het najaar en de winter: de prachtige oude stadjes Doesburg en Bronkhorst. Nét in de Achterhoek, in de prachtige IJsselvallei. Neem onze eigen Doesburg-route mee en trek eropuit!

Gratis fietsroute Doesburg

Hanzestadje Doesburg is een aanrader met de prachtig versierde gevels, middeleeuwse straatjes en monumentale panden. Abonnees kunnen gratis op pad met onze eigen route: https://www.fietsactief.nl/2016/12/20/route-doesburg/ Hierbij vind je meteen tal van leuke winterse tips en een mooi achtergrondverhaal! Geen abonnee? Hier vind je nog een fietsroute, de knooppuntenroute Rondje Doesburg.

Koffie drinken in Bronkhorst

Bronkhorst heeft al sinds 1482 stadsrechten, maar telt slechts 150 inwoners. Dé plek om even op te warmen hier: Herberg de Gouden Leeuw, een van de mooiste en oudste stadsboerderijen van het land. Je kijkt hier prachtig op de Slotkapel uit 1344.

Het Keukengemaal: fietsen & afstappen langs de IJssel

Smullen van Achterhoeks lekkers aan de rand van IJssel en uiterwaarden, dat kan bij het Keukengemaal. Bewonder meteen de moderne vormgeving in het Kunstgemaal! Een mooi verscholen plekje, vlakbij Bronkhorst.

   

Beeld: Geldersestreken.nl, Herberg de Gouden Leeuw, Kunstgemaal, Keukengemaal

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.