Lichtpunt in het najaar: GLOW EINDHOVEN

0

Van 10 t/m 17 november is het weer tijd voor GLOW EINDHOVEN, het gratis te bezoeken lichtkunstfestival in Eindhoven. Met zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland is het één grote openluchtexpositie. De lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute – maar je kunt ‘m natuurlijk ook fietsen!

Door de focus op vernieuwing en talentontwikkeling is er ieder jaar weer iets nieuws te beleven bij GLOW. Naast de grote internationale lichtkunstenaars is er ook ruimte voor innovatieve en unieke projecten van eigen bodem. Thema voor 2018 is Shadows & Light. Geen licht zonder schaduw, geen afbeelding zonder inhoud. Met dit thema gaat het niet alleen om de tegenstelling van zwart en wit, maar ook om veel en weinig, binnen en buiten, sober en uitbundig. De beelden op deze pagina zijn van vorig jaar, maar ze geven een goede indruk van de schaal van GLOW!

 

Lichtstad Eindhoven

GLOW legt de nadruk op de sterke band die Eindhoven heeft met licht. Sinds 1870 kwam de luciferindustrie op gang en in 1891 vestigde Philips er een gloeilampenfabriek. Daarmee vormde de stad een bron van licht voor de hele wereld. Eindhoven wordt niet voor niets Lichtstad genoemd. Tegenwoordig is het de stad van technologie en design, thema’s die ook terugkomen bij GLOW. Druk zal het wel worden: vorig jaar bezocht een recordaantal van ruim 740.000 bezoekers de 2017-editie. Daarmee heeft GLOW Eindhoven een positie in de top vijf van best bezochte lichtfestivals ter wereld verworven. Wil je alles zien, volg dan de gratis route die je op de site vindt.

Meer info: https://www.gloweindhoven.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.