Scandinavië-XL: reisinspiratie én cadeautjes

0

Scandinavië-XL vindt dit jaar voor de 5e maal plaats, op zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018. Op een nieuwe centraal gelegen plek: Expo Hoevelaken. Dé plek om inspiratie op te doen voor mooie reizen naar het  hoge noorden of om een bijzonder cadeau op de kop te tikken.

Scandinavië staat stevig in the picture de laatste jaren. Voor de één is het die hippe woonstijl, de Zweedse fika, de populaire boeken en TV-series, de warme wollen Noorse truien die voor het Scandinavië virus zorgt. De ander ziet het ‘gewoon’ als favoriete vakantieregio en wil je alles weten over fietsvakanties, kano- en kajaktochten, winterreizen, fotoreizen, cruises, walvissafari’s en noorderlichtreizen. Wat het voor jou ook is, op de beurs Scandinavië-XL kun je naar hartenlust inspiratie opdoen.

Scandinavië-XL is een food, shop en lifestyle weekend onder het motto “beleef het beste van het Noorden”.  Die XL staat voor groot: er zijn meer dan 70 stands met bijzondere, lekkere en originele producten. En ook een bomvol lezingenprogramma waarin je alles leert over regio’s, tradities, natuurfenomenen en aparte reizen.
Maar XL staat ook voor een ruimer gebied dat strikt genomen tot Scandinavië behoort: ook Finland, de Faeröer, Spitsbergen, de Baltische Staten en IJsland komen aan bod.

Fietsvakanties naar Scandinavië

Speciaal voor fietsers zijn er een aantal (soms kleinschalige) reisorganisaties aanwezig:

Abel Reizen | Abel reizen verzorgt avontuurlijke (fiets/e-bike) vakanties op maat in Noorwegen. Geeft op zaterdag een presentatie (12.00 uur, schrijf je vooraf in voor deze presentatie via het bestelformulier) en is beide dagen aanwezig met een stand | www.abel-reizen.nl

Europafietsers | Europafietsers is een organisatie van actieve vrijwilligers die je helpen fietsend Europa te ontdekken door middel van informatiebrochures en routegidsen in de Nederlandse taal. Daarnaast workshops fietsonderhoud en GPS gebruik. Meer dan 100 ervaren fietsers geven lezingen op beurzen en bijeenkomsten en delen ervaringen met belangstellenden. Zelf meedoen of doneren? Kijk op de website www.europafietsers.nl

Noorse auteur op bezoek

De Noorse bestsellerauteur Samuel Bjørk brengt een bezoek aan Scandinavië-XL ter gelegenheid van de verschijning van zijn nieuwe boek, De jongen in de sneeuw. Wil je het interview op het hoofdpodium meemaken, kom dan op zaterdag 27 oktober naar de expo.

Meer info: https://scandinavie-xl.nl/ 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.