5 x tips voor terrassen in Rotterdam & Den Haag

0
Het is zomer, we pakken de fiets en trekken erop uit voor een mooi plekje in de zon. Maar waar o waar zijn de fijnste terrasjes te vinden? Hier 5x places to be in Rotterdam & Den Haag, van terrassen aan het water tot pleintjes die een dorpsgevoel geven in de stad.

Backyard

‘A Bistro, A Bar & A Backyard’. Backyard is een frisse, jonge, feel good formule met een huiselijke uitstraling, ‘de achtertuin’ van Rotterdam centrum. Je kunt er namelijk de hele dag terecht voor vegan gerechten, lekkere drankjes en cocktails. backyardrotterdam.nl/

Stadsbrasserie Binnenrotte

Op het zonnige terras van Stadsbrasserie Binnenrotte in Rotterdam kun je zeven dagen per week terecht. Met wel 150 zitplaatsen is er buiten altijd wel een plekje te vinden. Overdag smul je er van salades, broodjes en borrelplanken van de buiten keuken en drankjes van de buitenbar, ’s avonds gaat de lava grill aan. Installeer je hier lekker voor een hele middag: boeken, kranten en spelletjes van de bibliotheek mee het terras op. bistrobarbinnenrotte.nl

MaMa Kelly Den Haag

Bij MaMa kelly in Den Haag is het in het voorjaar en de zomer heerlijk toeven op het imposante terras aan het water. Hier kun je niet alleen heel easy voor de deur parkeren, maar ook kun je ontzettend handig met je boot aanleggen! Dus naast lunchen en borrelen, kun je hier op de mooiste dagen van het jaar ook tot laat in de avond genieten van kip en kreeft op het zonovergoten terras. mama-kelly.nl/

Proeflokaal De Swarte Leeuw

Dit proeflokaal is gevestigd in de iconische Laurenskerk in Rotterdam. Het restaurant vind je in een vleugel van de Gotische kerk en het terras is gelegen aan het Grotekerkplein. Op het terras kun je de gehele dag in de zon zitten, genietend van de rust. Ambachtelijk, huisgemaakt en lokaal: simpele gerechten van hoge kwaliteit, echt lekkere koffie met zoete lekkernijen, goede huiswijn en een groot aantal abdijbieren. foodforthought.nu/deswarteleeuw/

A la Plancha

Pop-up restaurant A la Plancha is een begrip in Rotterdam. Op het oude brughoofd aan de Maas schuif je aan voor verse vis en fruits de mer. Het kan zijn dat je hier even moet wachten, maar dat is niet erg: de trappen die het visrestaurant verbinden met het Noordereiland zijn omgetoverd tot een lounge terras met kussentjes en speciale traptafeltjes. Neerstrijken op de borreltrappen voor een zakje schelpjes of een bord oesters met een glaasje van de mooie wijnkaart is hier geen straf! ala-plancha.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.