Zomerse stekjes in Leeuwarden (Culturele Hoofdstad!)

0

Trek je deze zomer naar Leeuwarden om een van de bijzondere evenementen van Leeuwarden 2018 mee te pikken? Val dan meteen even binnen bij deze leuke zomerse adresjes in de stad! Je bent meteen klaar voor je ontbijt, lunch en diner – of lekker borrelen aan het water.

Er is deze zomer zoveel te doen in Leeuwarden! De grote kluis van Tresoar, waar bijzondere Oudfriese handschriften uit de Middeleeuwen liggen, gaat open voor het publiek. In de binnentuin van het voormalige Aegon-gebouw aan het Stationsplein staat het kunstwerk Waddenpanorama, een abstracte weergave van eb en vloed. En aan de rand van de Prinsentuin leer je alles over het stadsdialect in het drijvende paviljoen Liwwadders. Maar er is nog meer! Kijk hier voor het volledige programma: https://www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/agenda

Broodje bewust

Handig voor hongerige fietsers die ’s ochtends vlot op pad willen: dit leuke adres is iedere dag al vroeg open. Een fijne ontbijtstek dus. De naam komt niet uit de lucht vallen: hier vind je lekkere broodjes voor wie bewust met eten omgaat. Al het eten en drinken is van natuurlijke afkomst en ten minste 85% komt van biologische boeren. Je vindt hier veel lokale producten op de kaart en ze maken veel zelf. Smullen zonder schuldgevoel! Groentemarkt 1-3, http://broodje-bewust.nl/ 

Brownies & downieS Leeuwarden

Je vindt deze fijne cafeetjes op steeds meer plekken, maar die in Leeuwarden is wel echt een plaatje. Samen met hun kanjers willen de eigenaren hier het gezelligste eetcafé van Leeuwarden neerzetten en daarmee zijn ze op de goede weg. Er hangt een ontspannen sfeer, waarin de groei van de medewerkers en het plezier van de gast hand in hand gaan. Je gaat hier gegarandeerd met een glimlach de deur uit 🙂 Nieuwestad 1, https://www.browniesanddowniesleeuwarden.nl/ 

Proefverlof

Voor heel even de gevangenis in – de historische Blokhuispoort – is hier geen straf. Mooie lokale producten, een prachtig terras aan het water en gekkigheidjes als geboeid dineren maken dit een super plekje om je fietsdag af te sluiten. Ben je alleen op pad, dan kun je hier gezellig aanschuiven aan een grote tafel om toch samen met anderen te dineren. Ook leuk: de rondleiding met een oud-gevangenbewaarder! Blokhuisplein 40, https://www.proefverlof.frl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.