Twente: de leukste streekmarkten en een nieuw museum

0

Twente is een authentieke regio waar je geweldig kunt fietsen langs landgoederen en knusse streekmarkten. Vergeet ook niet de leuke landwinkel op landgoed Singraven. Maar er valt ook altijd wel weer wat nieuws te ontdekken, zoals het nieuwe museum No Hero in Delden.

Nieuw museum: No Hero

Een nieuwe ontdekking in Delden: Museum No Hero. Hier vind je vijf eeuwen beeldende kunst uit vijf werelddelen. De expositie is opgezet met internationale ontwikkelingen in de wereldgeschiedenis, politiek en maatschappij in het achterhoofd. Bijzonder: je kunt ieder stuk bekijken vanuit verschillende perspectieven – die van een kunsthistoricus, een verzamelaar, een filosoof of een kind – om daarna je eigen mening. Er is geen goede of foute manier om kunst te beleven. Ontdek de wereld, begin in Delden!

 

De leukste streekmarkten 

Ga je naar Delden voor het nieuwe museum, probeer het dan te plannen op de eerste zaterdag van de maand. Dan kun je meteen een bezoekje brengen aan de Streekmarkt Twente, oudste en bekendste streekmarkt van de regio, op het idyllische pleintje bij de Oude Blasiuskerk. Liever naar Diepenheim? Hier wordt elke eerste zondag van de maand de leuke Heerlijcke Markt gehouden. Je vindt er biologische streekproducten maar ook allerlei lifestyleproducten, live muziek, theater- en kinderactiviteiten. Elke laatste zaterdag van de maand kun je in het gezellige centrum van Losser struinen over de Boerenmarkt, met heel veel lokaal lekkers.

Landgoedwinkel aan de Dinkel

Nog niet uitgeshopt? Sinds een paar jaar vind je op het prachtige landgoed Singraven in Noordoost-Twente een leuke landgoedwinkel, de landgoedwinkel aan de DinkelJe kunt er terecht voor streekproducten en bijzondere cadeau’s die een link hebben met het landgoed. Toegangskaarten voor een rondleiding door het huis Singraven en toegangsmuntjes voor het park en het arboretum koop je ook hier. De winkel ligt tegenover restaurant de Watermolen, met zijn mooie terrassen aan het water. Een topstek in de zomer!

Meer info: www.visittwente.nl 

Of bezoek de website van Visit Oost!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.