Op ontdekking in Zwolle & het Overijssels Vechtdal

0

Van het bruisende Zwolle tot de rust van de kalm meanderende Vecht: hier in het oosten valt nog zoveel te ontdekken. Van festivals tot terrassen en boottochten tot boerenwinkels: een perfecte regio voor een zomers dagje uit.

Zwolle is een mooie oude Hanzestad waar je na je fietstocht lekker even een terrasje kunt pikken. Stap meteen even binnen bij Waanders in de Broeren, een boekhandel in een kerk. En vergeet ook Museum de Fundatie niet, die zie je al van verre liggen! In de zomer kun je even je benen strekken op het stadsstrand of je geniet van de sfeer op een van de vele festivalletjes. Een overzicht van de leukste foodtruck festivals vind je hier. Zwolle verveelt nooit!

 

Pareltjes van het Vechtdal 

Tussen Zwolle en de Duitse grens vind je het Overijssels Vechtdal. Hier valt ook heel wat te ontdekken. Val bij kaasmakerij & boerenwinkel Heileuver even binnen voor smakelijke, romige boerenkaas van alle leeftijden en met allerlei kruiden en nog veel meer lekkere streekproducten. Maak een boottochtje over de Vecht met Hiawatha Actief. Sluit de dag in stijl af met een lekkere ouderwetse pannenkoek bij het knusse pannenkoekrestaurant Rheezerbelten.

 
Voor op de agenda: Dedemsvaria

Meteen even een vakantie plannen rond deze data: van maandag 30 juli tot en met zaterdag 4 augustus staat Dedemsvaart in het Overijssels Vechtdal op z’n kop met de Dedemsvaria feestweek. Hoogtepunt zijn de waterspelen maar je vindt er bijvoorbeeld ook een braderie. Dit jaar al voor de 47e keer!

Meer informatie: www.visitzwolle.com en www.vechtdaloverijssel.nl.

Of bezoek de website van Visit Oost!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.