Pinkstertips: bijzondere festivalletjes en markten

0

Met Pinksteren is het tijd voor de gekste festivals en leukste markten. Spring op je fiets en trek eropuit, we hebben de meest bijzondere evenementen voor je op een rijtje gezet!

In Vlaardingen vindt Tweede Pinksterdag weer het Pluimage Festival plaats, dit jaar voor de derde keer. Een niet te missen vrolijk evenement op het terrein van De Vreemde Vogel, het tuincafé met de gekke logeerbelevenissen. Een dag lang de fijnste muziek, de gekste acts, het heerlijkste eten & drinken en dat op een mooie en intieme locatie. Pluimage is een festival zoals alleen De Vreemde Vogel dat kan organiseren, even gek en sfeervol als het tuincafé en de logeermogelijkheden hier (van vogelhuisje tot een heus vliegtuig). Dans de schoenen van je voeten, lach de broek van je billen, lik je vingers af bij al het lekkers en geniet van het moois dat je staat te wachten. 

Appelparade 

Of bezoek de Appelparade, een voorjaarsmarkt op biologisch Landgoed de Olmenhorst bij Lisserbroek met workshops, kinderactiviteiten, een culinair plein en creatieve exposities. Ook muziekoptredens en theater komen voorbij. De diversiteit maakt het een leuk uitstapje voor alle leeftijden. De kinderen vermaken zich met de draaimolen of hutten bouwen en tussendoor maak je af en toe een rondje langs de kraampjes. Dit jaar wordt de markt weer een stapje groener met nog meer biologische, fair trade of recycle producten. Must voor fietsers: de enige echte slow bike contest. Wie het meest slow fietst, wint een leuke prijs. Deze hilarische wedstrijd heeft zijn succes al op veel evenementen bewezen (zondag en maandag, gratis). Het feest gaat het hele Pinksterweekend door!

Dance, dance, dance 

Mag het wel wat pittiger? Dance liefhebbers kunnen op Eerste Pinksterdag in Erp terecht op het 7th Sunday Festival. Het muziekaanbod hier is heel breed en de sfeer is eigenlijk altijd goed. Feesttenten staan verspreid op het festivalterrein klaar om overal een eigen feestje te kunnen vieren. Handig: de pendeldienst die vanaf Nijmegen ervoor zorgt dat je netjes op het festival afgezet wordt en achteraf ook weer thuis weet te komen. Of je pakt natuurlijk de fiets vanaf station Nijmegen!

 

 

 

 

 

Foto’s Pluimage Festival © WeAreTheNight / Joni Israeli

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.