Weekendje Duitsland: fietsroutes voor foodies

0

Zin in een paar dagen fietsen in Duitsland? Denk eens aan de EmsRadweg en Neckartal-Radweg. De routes volgen het water en zijn daardoor redelijk vlak. Helemaal leuk (en lekker!): onderweg kom je op tal van leuke plekjes afstappen voor streekproducten, van Westfaals roggebrood tot wijn.

De EmsRadweg leidt je over een lengte van 375 kilometer langs een van de kortste rivieren van Duitsland, de Ems. Vanaf de bron rijd je via Münsterland, Emsland en Ostfriesland naar de Noordzee in Emden. De EmsRadweg is een aanrader omdat deze zo gemakkelijk te fietsen is – je komt haast geen hoogteverschillen tegen. Ook zijn er onderweg heel wat regionale culinaire delicatessen te proeven. Ooit gehoord van het gerecht Pickert? Of wat dacht je van het Westfaalse roggebrood, dat op de oorspronkelijke manier gemaakt wordt in de molen langs de route? Bij de koffie smul je van een Pumpernickel-Torte en ’s avonds schuif je aan voor een vers gevangen zalmforel. In tal van boerderijwinkeltjes vind je lokaal verbouwde asperges en zuivel van de koeien die langs het fietspad grazen. Er is nu ook een app van de EmsRadweg: de Android versie vind je hier.

Neckartal-fietsroute

Hotelletjes, kroegen, biertuinen, wijnboeren, wijnproeverijen en de mooiste wijndorpjes zijn volop aanwezig langs de Neckartal-fietsroute. De Neckar , die door dichters en schilders de ‘meest romantische rivier’ van het land genoemd wordt, slingert vanaf het Zwarte Woud noordwaarts richting de Rijn naar Mannheim. De Neckartal-Radweg is 370 kilometer lang, maar gemakkelijk op te delen in etappes om onderweg gezellig te genieten van de panoramische uitzichtpunten en natuurlijk de vele Weinstuben. Je fietst door de mooiste wijnstreken van Baden-Württemberg en langs het idyllische wijndorpje Besigheim. De oude stad wordt prachtig omringd door wijngaarden. Wijnstad Hessigheim is ook een stop waard.

Fiets mee in de bus

Handig: de comfortabele lange-afstandsbussen van MeinFernbus FlixBus brengen je voor gunstige tarieven rechtstreeks naar tal van bestemmingen met de mooiste fietspaden langs Duitse rivieren. Tussen de meer dan 320 steden in het groeiende routenet zijn er dagelijks meer dan 10.000 busdiensten. Een groot deel van de langeafstandsbussen heeft fietsendragers, zodat je voor € 9 per route ook je fiets kunt meenemen. Zo maak je van een langeafstandsroute in een handomdraai een leuk tochtje dat je in een dag kunt fietsen.

 

Meer info: www.duitse-fietspaden.nl 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.