Fiets jezelf gelukkig in Roerdalen

0

Zin in een dosis geluk zo in de aanloop naar de lente? Op zondag 18 maart is de Geluksdag Roerdalen. Door en voor inwoners en ondernemers, met een programma boordevol inspirerende activiteiten om je
persoonlijke geluk te vergroten. Een speciale fietstocht leidt je langs de leukste plekjes!

 

De fietsroute ‘De weg naar Geluk’ leidt je langs bijzondere plekjes in het mooie Roerdalen, een gemeente rond de mooi meanderende Roer net onder Roermond. Stap even af voor leuke activiteiten rondom geluk, die special voor de Geluksdag worden georganiseerd. Tussen 08:00 uur en 17:00 uur kun je op een heleboel plekken in de zes dorpen van Roerdalen terecht voor gratis activiteiten rondom geluk: van workshops, lezingen, speuren en sporten tot biggetjes knuffelen, muziek luisteren en een geluksproeverijtje. Je kunt vanaf elke locatie aan de route starten. De lengte van de fietstocht is ongeveer 25 kilometer. Onderweg kom je ook langs leuke terrassen, zoals Oetsjpanning De Meuleberg en Kasteel Daelenbroeck.

Gezondheidstest op de fiets 

Ben jij niet alleen gelukkig, maar ook gezond? Wil je echt weten hoe fit je bent, volg dan het circuit uitgezet door Marcel van In2Motion. Met deze fittest wordt je lengte, gewicht, BMI, buikomvang, vetpercentage en bloeddruk gemeten. Doe de fietstest om je conditie te checken! Durf jij het aan? In de gymzaal van Cultureel Centrum De Beuk, Nieuw Holsterweg 27, Posterholt.

Eigen FietsActief route 

Roerdalen is een prachtige fietsbestemming met Nationaal Park de Meinweg, het beekdal van de Roer en verschillende dorpen en kastelen. Rijden langs geluksplekken maakt het nóg meer de moeite waard. Vorig jaar maakten we al een eigen versie van de Geluksroute langs onze favoriete geluksplekken en andere fijne adresjes. Heb je die FietsActief gemist vorig jaar? Bestel ‘m hier!

Fijne brasserie bij Kasteel Aerwinckel

Vanaf de geluksdag is ook de brasserie Goed Geluk(t) bij Kasteel Aerwinckel weer regelmatig geopend. Je kunt er een kopje koffie drinken, maar ook het bijzondere Aerwinkelbiertje proeven of een klein hapje eten. Kijk op de site voor de openingstijden. Vlakbij vind je een van de mooiste geluksplekken uit onze eigen FietsActief route!

    

Het hele programma vind je hier: https://www.roerdalen.nl/geluksdag 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.