Volgend jaar kerst in… Zagreb?

0

Verrassend is het wel: Zagreb is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot de beste kerstbestemming in Europa, door de website European Best Destinations. Kerst in Zagreb, ideetje voor volgend jaar?

Zagreb is een originele bestemming voor een bezoekje aan de kerstmarkten. En prima te doen: je bent er snel en het is niet te duur, als je vliegt vanuit Duitsland. De Kroatische hoofdstad is gekozen uit een select groepje van 20 Europese steden. Wat helemaal bijzonder is, is dat Zagreb de enige stad is die deze titel voor de derde keer op rij heeft gewonnen. In de verkiezing voor de beste kerstbestemming in 2018 op de website European Best Destinations hebben 200.596 mensen uit 131 landen hun stem uitgebracht. Zagreb heeft met 38.830 stemmen ruim gewonnen van typische kerststeden als Colmar en Wenen.

Kerstmarkten in Zagreb

Kerstmarkten in sfeervolle passages, verlicht met honderden kerstlichtjes, de grootste tentoonstelling van modeltreintjes in Zuidoost-Europa, schaatsen met zicht op historische gebouwen: als je hier niet in kerststemming komt weten we het ook niet meer. Je vindt het hele programma op http://www.adventzagreb.com/

Zagreb voor fietsers

Zagreb is een prachtige stad in ieder jaargetijde. Rondom vind je mooie groene heuvels met tal van kastelen. Wil je Zagreb op de fiets ontdekken? Een fietsexcursie is een leuk idee, bijvoorbeeld met Baja Bikes: https://www.bajabikes.eu/nl/fietsen-in-zagreb/ 

Lees hier meer over Zagreb: https://croatia.hr/nl-NL/Bestemming/Regios/Cluster/Zagreb 

Beeld: Kroatisch Verkeersbureau, Advent Zagreb & Julien Duval

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.