Lezersroute Puurs (B) – FietsActief nummer 8

0

Lezersroute 8 - André MaesIn FietsActief nummer 8 van 2017 deelt André Maes uit Antwerpen een van zijn favoriete rondjes met ons.

De gepensioneerde, Belgische André fietst zo graag dat hij ook zelf fietsroutes heeft samengesteld en gepubliceerd. Deze route is niet van zijn hand, maar wel een grote favoriet. De tocht door Klein-Brabant – een regio van water, dijken, dreven en bossen – biedt een uniek uitzicht over de Schelde en de schorren. Doe het lekker rustig aan gedurende deze 43 kilometer – er is heel veel te zien en te genieten.

Lezersroute 8 - Jachtpaviljoen De NotelaerLezersroute van André

Lezersroute Puurs (B)

Start- en eindpunt: knooppunt 80, Puurs, België

Afstand: 43 kilometer

Knooppunt 80 – 81 – 88 – 66 – 11 – 10 – 67 – 76 – 08 – 06 – 05 – 03 – 02 – 01 – 54 – 31 – 80

Lezersroute 8 - Afwateringssluis het Sas Horeca en/of bijzondere afstapplaatsen

  • Sint-Amands, dit dorp is dé toeristische trekpleister van de regio. Pak er een terrasje of bezoek het Provinciaal Verhaerenmuseum of het Molenmuseum. Kijk op Sint-Amands
  • Richting Weert kom je voorbij café Koningsrek. De naam verwijst naar het lange stuk Schelde zonder bochten. Een andere mooie pauzemogelijkheid tref je verderop in Sas bij café Het Sas. Je vindt er ook een van de oudste waterbouwkundige constructies van Vlaanderen.
  • Tussen Weert en Wintam tref je De Notelaer, een voormalig jachtpaviljoen. Heerlijke stop langs het water. Smulpapen gaan voor een stukje Notelaertaart bij de koffie. Kijk op De Notelaer
Lezersroute Puurs (B) – FietsActief nummer 8
Beoordeel deze route

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie