Pakkende korte film van fanatieke fietsgekken

0

Pakkende korte film van fanatieke fietsgekkenLeuk voor een regenachtige middag als zelf opstappen niet zo aantrekkelijk is: online de korte film Tall Bikes Will Save the World kijken op Vimeo. In een klein half uurtje zie je hoe zes excentrieke broers, de Zenga Bros, sinds jaar en dag de straten van Vancouver onveilig maken. Dit doen ze op hun zelfgelaste rijwielen, in alle vormen en maten. Denk vooral aan twee tot vier meter hoge exemplaren die bestaan uit een wirwar van frames, kettingen, sturen en zadels.

Heel hoge fietsen

Hoe hoger, hoe mooier de broers het vinden. Neem Benny Zenga, het creatieve opperhoofd van de knutselaars. Al zijn hele leven rijdt hij op omgebouwde barrels rond. In 2009 reed hij zelfs op een tall bike dwars door Afrika. Volgens Benny zijn de heel hoge fietsen een belachelijk leuke manier om op te vallen. “Ongemerkt door de stad in zoeven is er niet bij op een tall bike. Iedereen spreekt je aan, van kids tot bejaarden. Mensen beginnen vaak spontaan te lachen als ze je zien. Dat is toch tof?” Tall Bikes Will Save the World neemt je eventjes mee naar een wereld vol excentrieke fietssnuiters die het heerlijk vinden om tegen de stroom in te trappen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.