E-bike, maar dan anders – Bultaco Brinco Ren de R-E

0

De komende tijd stellen we hier een paar e-bikes aan je voor waarvan je überhaupt niet zou denken dat het e-bikes zijn… Van design tot stoer en van sportief tot heel snel woon-werk. En het mooie is: ze zijn gewoon te koop. Deze keer: de Spaanse Bultaco Brinco Ren de R-E. Nee. Het is een fiets. Geen motor. Je moet wel trappen!

De Brinco R beschikt over een PRO ophangingssysteem met een verstelbare upside-down vork en een spectaculaire veerweg van 180 mm voor het voorwiel en 217 mm voor het achterwiel. Dikke 24 inch off-road banden! Remschijven van 200 mm (!). Alle Brinco-modellen zijn uitgerust met dezelfde motor, met een maximaal vermogen van 2 kW en – in principe- een maximale snelheid van 60 km/h. Drie standen: Sport, Tour en Eco. De elektrische motor zit in het achterwiel, de lithium-ionbatterij ‘hangt’ onder aan het frame. De reikwijdte hangt af van het gebruik van de Brinco en schommelt tussen 50 km in de Sport modus en bijna 100 km in de ECO modus. Er is een R en een R-E. Die laatste is zoals dat zo mooi heet een ‘gehomologeerde’ versie van de Brinco R. De Brinco R-E is uitgerust is met alle nodige elementen voor gebruik in het stadsverkeer, zoals een spiegel, achterspatbord met kentekenplaathouder, voorlicht (automatische LED met sensor) en reflectoren op de achterkant, zijkant en op de pedalen, evenals achterlicht en stoplicht, zijstandaard en een onmisbare claxon. De R-E is er in een 25km/h of 45km/h versie. 42 kilo weegt de R-E. Prijzen vanaf zo’n 5400 euro.

Bekijk de website voor meer informatie.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.