Fietsvakantie voor genieters: Süd-Tirol

0

Lana in het Italiaanse Süd-Tirol is echt een fietsparadijs. En dat is niet het enige dat er paradijselijk aan is: je fietst hier door een prachtige omgeving van wijngaarden, meren en schilderachtige dorpjes, met Alpentoppen op de achtergrond.

Boerderijvakantie in Italië

Een fijn adresje hier is Vettererhof, een honderd jaar oude boerderij waar nu de fruitteelt centraal staat (logeren bij de boer zonder dierengeurtjes dus, wel zo fijn). In de boomgaarden van de boerderij worden verschillende appelrassen geteeld, ook oude varianten. De vakantiewoningen zijn leuk, maar het klapstuk hier is de mooie tuin – mét zwembad. De prijs valt best mee en je zit er vlakbij een fietspad en tal van fietsroutes (routegidsjes liggen voor je klaar ter inzage). Vettererhof heeft bovendien gratis fietsen en je kunt er e-bikes huren. Een topadres voor fietsers dus!

 

Wijnroute in Süd-Tirol

Lana en de omgeving is vooral ontdekt door mountainbikers, maar in het kielzog daarvan worden er ook steeds meer routes ontwikkeld voor recreatieve fietsers. Zo kun je er mooi fietsen over de wijnroute naar Nals, een tochtje van zo’n 15 km dat start bij de boerderij. Of fiets naar St. Walburg en maak een rondje om het Lago di Zòccolo waar je over de stuwdam aan de andere kant van de vallei uitkomt en volg de bosweg vlak langs het meer naar St. Nikolaus, waar je iets kunt eten of drinken – een route van 12 km.

 

 

 

 

 

Fietsen rond Merano

Een andere mooie route leidt van Lana via het fietspad naar het hart van kuuroord Merano. Vanuit Merano fiets je langs de Passer naar St. Leonhard, een tocht van zo’n 25 km. Onderweg kom je langs de plaatsen Riffian, Saltaus en St. Martin. Vanuit Merano kun je ook over een oude Romeinse weg, de Claudia Augustastrasse, naar Bolzano fietsen (28 km, aan te raden vanaf april).

Meer informatie over deze routes: https://www.vettererhof.com

Meer info over de regio: https://www.suedtirol.info/nl

Beeld o.a. met dank aan Vettererhof

Bewaren

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.