10 x leuk op de Drentse Hondsrug

1

Vier de herfst op de Hondsrug: met zoveel sfeervolle adresjes is het geen straf om even een buitje uit te zitten. Nog meer tips vind je in de streekgids Drentse Hondsrug, vanaf 2 november gratis bij de nieuwste uitgave van FietsActief!

 

Stee & Stoede

Sfeervol adresje in Gasteren: B&B Stee & Stoede

Kraanvogels spotten

Veenhuizen ligt aan de rand van het Fochteloërveen: een van de weinige ongerepte hoogveengebieden van Nederland. Ontdek het met de gratis route Fochteloërveen en Veenhuizen vanuit Assen. Kijk uit naar kraanvogels!

Op pad rond Orvelte


Zeker meepikken in museumdorp Orvelte: het infocentrum van het Drents Landschap. Daarna smullen van verse kniepertjes (een Drents koekje) en eigengemaakte appeltaarten bij het authentieke Het Bakkershoes.

Nieuw!

Bosbries, in het natuurgebied Sleenerzand, heeft een bostuin en open haard – een heerlijk adresje in de herfst!

Terug naar de prehistorie

Er staan nog 54 hunebedden overeind in Drenthe, de grootste vind je pal naast het Hunebeddencentrum Borger. Leuk om doorheen te lopen, net als het bijbehorend Oertijdpark.

De boom in

Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fietsroutes. Bekijk voor je vertrekt het bos eens vanuit een ander perspectief: volg het Boomkroonpad hoog door de toppen van de bomen!

Een eigen huisje

Vlakbij het Balloërveld vind je B&B Bij Balloo30: een compleet vakantiehuisje voor jezelf. In het leuke esdorp Balloo, 2 km van Rolde en op fietsafstand (6km) van Assen.

Kunst kijken

Galerie Drentsche Aa in Balloo is een van de mooiste galeries in de regio. En lekker laagdrempelig: hier kun je gerust binnenstappen tijdens je fietstocht.

Knus

’t Hoes van Hol-An in Oud Aalden is wel een heel knusse pannenkoekboerderij!

Dagje dierentuin

Leuk voor een dagje uit: Wildlands Emmen, de dierentuin-nieuwe-stijl.

 

Beeld hunebed: Oebele Gjaltema

Beeld boomkroonpad: Ineke van O

Bewaren

Deel.

Over de auteur