Nieuw boshuisje in het Drents Friese Wold

0

Een fijn adresje voor de herfst: het nieuwe Boshuis Friesche Duin. Je logeert hier middenin het bos, op de grens van Drenthe en Friesland in het Drents-Friese Wold. Een prachtig fietsgebied!

Boshuis Friesche Duin is het broertje van Boshuis Nij Hildenberg, een mooi vakantiehuis dat we vorig jaar in de Dwingelderveld streekgids hebben vermeld (met een foto van een van de dochters van de eigenaren op de cover!). Dit nieuwe boshuisje is dit jaar gebouwd in de bossen van Appelscha en heeft ook die kenmerkende zwarte Scandinavische uitstraling. Binnen is het wit wat de toon voert, met een open ruimte, eikenhouten balken en betonnen vloer. Scandi design, maar wel met een industrieel accent: lekker stoer.

Met z’n tweetjes of met z’n allen

Een weekendje weg met z’n tweetjes, samen met de kinderen of met fietsvrienden – je kunt hier alle kanten op. Het Boshuis heeft drie slaapkamers en er staat lange eettafel waaraan je uitgebreid samen kunt tafelen. Er staan 6 fietsen voor je klaar en in het dorp kun je bij Rikus Kramer nog meer of andere fietsen huren.

Heerlijk herfsthuisje

Het houten vakantiehuis staat in het bos in Appelscha. Je krijgt hier echt het gevoel dat je middenin de natuur logeert: je rijdt ernaartoe via een mooie weg, waar vroeger alleen de schaapsherder met zijn schapen kwam. Het huis staat op een boskavel van 800 m2 en je fietst hiervandaan zo door het Nationaal Park Drents-Friese Wold in: bos rondom dus!

Het grootste bos van Nederland

Dit wist je vast niet: het Drents-Friese Wold is het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Een super bestemming in het najaar, je kunt hier volop genieten van herfstkleuren. In het nationaal park van wel 6100 hectare vind je een compleet netwerk van fietspaden, bij elkaar tientallen kilometers lang. Je hebt er ook sfeervolle schelpenpaden. Gratis fietsroutes vind je op de site van het park.

Gratis fietsroute met kortingsacties

Een leuke route is bijvoorbeeld de Smaakfietsroute, die via het fietsknooppuntennetwerk loopt. Onderweg kom je langs verschillende locaties waar je de smaak van de regio kunt proeven. Helemaal fijn: op vertoon van de folder (digitaal mag ook) krijg je op veel plekken korting.

Nieuwe uitkijktoren Drents-Friese Wold

Rijd ook eens naar de nieuwe uitkijktoren aan De Bosberg 2. Deze toren is 35 meter hoog, twee keer zo hoog als de eerste houten uitkijktoren die hier in 1903 werd gebouwd om het gebied in kaart te brengen. Bij helder weer heb je hier een mooi uitzicht over uitgestrekte bossen en zandverstuiving en kun je Drachten, Groningen en Assen zien liggen. De toren is elke dag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend, de toegangsprijs is € 2,-. Het ontwerp is geïnspireerd op de bast van een dennenboom. Rondom vind je balkons en bovenin zijn de vloeren van glas: spannend!

Beeld met dank aan Bijzonder Plekje

Bewaren

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.