Lekker: picknicken met je zelfgeplukte weilandoogst

0

Heerlijk die lente, alles bloeit en het ruikt zo lekker! Zou het ook zo smaken? Op 18 mei, 25 mei en 1 juni zijn er polderpicknicks in mooie lente weilanden.

Met Ketura Haveman van IVN Rotterdam ontdek je welke planten eetbaar zijn en waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Midden in de weide staat een buitenkeuken met een kok. Hier maak je heerlijke bloesempannenkoeken en anders lekkers van je zelfgeplukte weilandoogst.

Direct aanmelden voor de polderpicknick?
Deelname aan de Polderpicknick kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen. Aanmelden kan via www.destaduit.nl/polderpicknick

Locaties
Polder Vlinderstrik / Melkschuur
Woensdag, 18 mei,  14.00 – 16.30 uur
Bereikbaar met Metro Rodenrijs (4de halte na CS), de Melkschuur is  links van de lijn,  circa 600 meter terug lopen langs Landscheiding.

Speelpolder Wijland, Schiedam,
Zondag, 22 mei,11.00, 13.00 en 15.00 uur
Bereikbaar met tram 21 bij de Harreweg, Schiedam. Loop over de Harreweg de polder in tot de Speelpolder aan je rechter kant.

Ommoordse Veld,
Woensdag, 25 mei, 14.00 – 16.30 uur
Bereikbaar via Metro Romeijnsweg, loop richting President Wilsonweg / Kinderboerderij Blijde Wei.

Speelpolder Wijland, Schiedam,
woensdag, 1 juni, 14.00 – 16.30 uur
Bereikbaar met tram 21 bij de Harreweg, Schiedam. Loop over de Harreweg de polder in tot de Speelpolder aan je rechter kant.

De Stad Uit is een project van stichting Lekker Groen en Gemeente Rotterdam. De Stad Uit organiseert de Polderpicknicks samen met Recreatieschap Midden- Delfland, Gemeente Schiedam en Natuurmonumenten.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.