Leestip: De Real Meal Revolutie

0

Er zijn mensen die denken dat je dik wordt van het eten van vet omdat daar veel calorieën in zitten. Dat is echt onzin. Die mensen vergeten namelijk dat je hersenen hebt.

Jarenlang werd ons verteld dat vet slecht voor ons is. De Real Meal Revolutie, een reeds verschenen boek, prikt deze mythe door. Het gevolg is een boek vol nuttige tips, tal aan gezonde recepten en onderzochte theorieën.

Vet geeft langdurig energie en zorgt ervoor dat je je vol voelt. En vet is lekker. De recepten die speciaal voor dit boek werden ontwikkeld barsten daarom van robuuste, gezonde smaken. Koolhydraten daarentegen verzadigen je honger gevoel niet – ze stimuleren het juist. Bovendien, zo legt sport- en bewegingswetenschapper Noakes uit, leiden ze in ons lichaam tot de aanmaak van insuline. Dat is de veroorzaker van o.a. obesitas en diabetes, en bijzonder schadelijk voor mensen met insulineresistentie.

Bij dieetadviezen wordt ervan uitgegaan dat iedereen zes tot elf porties granen per dag op kan. Dat is gewoon niet zo.

Het boek helpt ons om van onze suiker- en koolhydraatverslaving af te komen. Dat zorgt onder andere voor meer energie, verhoogde concentratie, meer uithoudingsvermogen en een betere nachtrust.

De auteurs – een sportwetenschapper, voedingsdeskundige en een topchef – leggen uit wat we zouden moeten eten en waarom, aan de hand van praktische tips en smaakvolle, toegankelijke recepten.

Misschien het grootste probleem waarvoor mensen komen te staan die proberen zo gezond mogelijk te eten: achterhalen wat ‘zo gezond mogelijk’ is.

INFO
ISBN 9789045031118
Prijs: 24,99
Datum van verschijnen: 24 maart 2016
Uitgever: Atlas Contact
Verschijnt ook als E-book
www.atlascontact.nl

Foto: Eigenwijsblij.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.