Fluitje van een cent

0
Een gedoe om te maken? Helemaal niet!

Een gedoe om te maken? Helemaal niet!

In plaats van Snickers, Mars of ander (mier)zoets uit de fabriek kun je ook lekker een zelfgemaakte reep meenemen onderweg. Dat dat helemaal niet zo ingewikkeld is, bewijst dit recept. Je weet dan wat je eet en het is nog gezond ook! Da’s pas smakelijk fietsen…

Ingrediënten:
75 gram grove havervlokken
250-300 gram (Medjool) dadels
45 gram walnoten
45 gram pecannoten
45 gram pure chocolade van 70% of 85%

Hak of maal de walnoten en pecannoten in grove stukken met een keukenmachine, en hak of maal de chocolade. Meng beide in een kom met  de havervlokken. Heb je dadels met pit, ontpit deze dan eerst en maal in de keukenmachine tot een bal, of hak heel fijn met een mes. Voeg toe aan de kom en kneed tot je een grote, kleverige bal hebt. Bedek een bakblik met een vel bakpapier, leg de bal erin, druk uit totdat de mix de hele bodem bedekt. Leg een halfuurtje in de koelkast en snijd in repen. Bewaar in een afgesloten trommel.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.