Fietstocht: Boerderijen en ooievaars in het Reestdal

0

2015-07-19 Ooievaars Foto John Dekker Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zondag 19 juli om 14.00 uur een fietstocht rond de ooievaars en boerdijen in het Reestdal. Deelname is gratis en aanmelden noodzakelijk ivm een maximum aantal deelnemers. Aanmelden kan via aanmelden@drentslandschap.nl. Bij aanmelding ontvangt u de exacte startlocatie (omgeving De Wijk).

In het Reestdal zijn in de zomer altijd wel ooievaars te bewonderen. Ze stappen parmantig door het hoge gras of schroeven bijna zonder vleugelslag omhoog. Hierbij maken ze gebruik van opwaartse luchtstromen. De vogels vertrekken in augustus uit het Reestdal. Via de Straat van Gibraltar vliegen ze naar de winterkwartieren in West-Afrika. De trek brengt veel gevaren met zich mee. In Afrika wordt de ooievaar namelijk bejaagd en hun voedsel wordt vergiftigd door bestrijdingsmiddelen.

Foto: John Dekker

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.