Op de pedalen Europa in

0

In Nederland beschikt vrijwel iedereen over één of meer fietsen. Dat we een echt fietsvolk zijn, zal dus  niemand verbazen. Uit een door de Universiteit van Sidney gepubliceerde ranglijst blijkt zelfs dat de fietsdichtheid in Nederland wordt geschat op 99%. Een stuk hoger dan in Denemarken (80%), Duitsland (75%) of een land als China, waar het fietsbezit 37% bedraagt. Nederland mag zich dus met recht fietsland nr. 1 noemen. Niet zo verwonderlijk dat we ook in onze vakantie graag op de fiets stappen.

De populariteit van fietsvakanties is de laatste jaren enorm toegenomen. De keuze valt steeds vaker op een actieve en sportieve vakantie. En wat is dan het meest voor de hand liggend? Een heerlijke fietsvakantie ergens in Europa. Aanbod van fietsreizen is er genoeg. Met name bij onze oosterburen is het prachtig fietsen in het Sauerland, rond de Bodensee of op de populaire Elbe-Radweg.

In 2011 is touroperator Effe Weg gestart met een aantal fietsreizen in Duitsland. Dit bleek een schot in de roos. Vanwege de toenemende hebben zij het aantal bestemmingen in 2012 flink uitgebreid. Zo zijn fietsreizen in o.a. Oostenrijk, Kroatië en Hongarije aan het programma toegevoegd. Voor wie echt iets speciaals wil, zijn de reizen naar Mallorca en Barcelona echte aanraders. Op de fiets langs de fascinerende Sagrada Familia en de meesterwerken van Gaudi is immers wel heel bijzonder.

De fietsreizen van Effe Weg zijn compleet verzorgd met hotel, ontbijt, diner en vervoer. Je hebt de keuze om je eigen fiets mee te nemen of een (elektrische) fiets te huren. Enthousiaste en ervaren fietsbegeleiders zorgen voor schitterende dagtochten. Stap je ook op de pedalen in je vakantie? Neem een kijkje op www.effeweg.nl en vraag de gratis fietsreizengids aan.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.