La Parenthèse: fietsen in het bos van Orléans

0

Op een uur ten noorden van Orléans, in het hart van het grootste nationale bos van Frankrijk, liggen de tiny houses van La Parenthèse. Hier kun je eindeloze fietstochten maken, voorzien van de fijne eigen lunchpakketjes. En je bent zo in de stad als je zin hebt in wat reuring!

De buitenruimte is haast net zo groot als de binnenruimte – hier installeer je je lekker aan het bistrotafeltje of in de luie ligstoelen

Duurzaam adresje in Frankrijk

La Parenthèse wordt geleid door een visionair echtpaar en is stevig verankerd in duurzaamheid. Zo streven de eigenaren naar zelfvoorziening met een voedselbos en een moestuin. Je geniet er volop van de lokale producten en seizoensgebonden lunchpakketten die je meeneemt op je fietstocht door het uitgestrekte bos van Orléans. Een paradijs, dat zich onderscheidt door de inzet voor duurzaam toerisme, maar ook door zijn omgeving. En dat op slechts 1,5 uur van Parijs: mocht je het bos toch een dagje achter je willen laten, dan is een citytrip zó georganiseerd. 

De tiny houses liggen middenin het bos, zo heb je de hele dag de natuur om je heen

Terug naar de basis

Ieder huisje heeft een eigen sfeer: ze zijn allemaal een creatie van een getalenteerde ontwerper. Een verblijf hier is een bijzondere en comfortabele ervaring. In de huisjes vind je alles wat je nodig hebt, maar ook niets meer dan dat. Een mooie basis om terug te schakelen naar de essentie. Slenter een rondje langs de prachtige kas en de twee vijvers, je kunt hier heerlijk wandelen.

De huisjes zijn slim en compact ingericht, ieder met een eigen sfeer

Tiny houses met e-bike verhuur

Ga ook zeker fietsen in het uitgestrekte bos van Orléans! Vanuit je tiny house duik je het hart van het bos in met zijn betoverende sfeer en de adembenemende biodiversiteit. Neem je eigen fiets mee of huur hier fietsen (dat kan ook elektrisch!) om de omgeving te verkennen. Trap zeker een keer naar het Château de Chamerolles, gebouwd aan het begin van de Renaissance. De weelderige bloementuinen zijn een feest.

Fijne restaurantjes om de hoek

Je lijkt hier in ’the middle of nowhere’ te zitten, maar je bent hier niet verstoken van lekker eten. Het is wel Frankrijk natuurlijk! Zo ben je vlot bij de charmante Auberge de la Rive du Bois, op een paar minuten lopen van je tiny house. Dit kwaliteitsrestaurant is nog maar net geopend door Valentin, een jonge foodliefhebber. Hij biedt je graag de mogelijkheid om heerlijke lokale producten te ontdekken. Ietsje verderop ligt dorpsherberg Aux bons vivres met heerlijke gerechten van goede herkomst. Zo proef je hier allerlei lekkers van de biologische tuinders van Trois Parcelles, vrienden van de eigenaren van La Parenthèse!

 

Beeld: Jade Sequeval en Laura Saulle

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.