Lekker sfeertje: BuitenLand in Drenthe

0

Wat een lekker eigenzinnig adresje: Camping BuitenLand in Drenthe. Een kampeer- en verblijfplek met een heerlijk vakantiesfeertje. En nog duurzaam ook! Neem de Streekgids Hondsrug & Hunzevallei van FietsActief 5 mee! Voor meer leuke plekjes én natuurlijk onze fietsroute.

Beetje buitenland gevoel in Drenthe

BuitenLand is een initiatief van vijf ondernemende vrienden. In 2017 vonden ze een overwoekerd kampeerterrein, tussen een bos van Staatsbosbeheer en een natuurlijk zwemmeertje. Dit was dé plek. Inmiddels gaan ze het zevende seizoen in. De droom waar ze aan bouwen is een plek die nooit af zal zijn en die constant in ontwikkeling is.

Fijn voor fietsers

Afgelopen jaren zijn de sanitair gebouwen volledig vernieuwd, is de natuur verrijkt met een enorme diversiteit aan bomen en struiken en zijn er meer dan 30 totaal verschillende zelfbouw huisjes gebouwd. Fijn voor fietsers: op 20 minuten fietsen vind je het gezellige Dalen met een markt en terrasjes. Mooie fietsroute: Langs ’t knoal, over het ijstijdpad. Bij FietsActief nummer 5 ontvang  je ook de Streekgids Hondsrug & Hunzevallei met een route in de regio en nog meer fijne plekken om te ontdekken!

Bijzondere huisjes huren

BuitenLand is een camping, maar tegelijkertijd ook zoveel meer. Op een van de mooiste plekjes van Drenthe hebben zelfbouwers en architecten alle vrijheid gekregen om unieke huisjes te bouwen. En die zijn te huur! Van zeecontainers en een kas tot een stadsbus en strandhuisje. En toch heb je alle faciliteiten van de camping binnen handbereik. Bij de BuitenBar, een soort huiskamercafé, proef je na het fietsen lekkere biologische en vegetarische gerechten. En daarna kampvuur maken op je eigen stek. Een overzicht van alle huisjes vind je hier!

Duurzaam op vakantie in eigen land

BuitenLand heeft een gouden Greenkey keurmerk, dus qua duurzaamheid zit je hier goed. Dat merk je bijvoorbeeld aan de lekkere biologische bieren van Gulpener die op de kaart staan. Ze verkopen ook de handgedraaide kroketten van Krokettenkunst. Proef ook de vegan jackfruit kroketten, biologische ijsjes van Boerderijs en het vegan ijs van Mongomery’s. Frisdrank maken ze zelf met siropen van Saru Soda en bruiswater uit de tap. Vega(n) voedsel staat bovenaan en aan eventuele dierlijke producten stellen ze de hoogste eisen. Ze kopen vlees daarom bij De Drentse Wei.

Hoe maak je je reis CO2 neutraal

Het beddengoed waar je op slaapt is fairtrade en onze schoonmaakmiddelen zijn zonder zooi. Op de daken liggen heatpipes die de zon gebruiken voor je warme douche. De beplanting op het hele terrein wordt ieder jaar diverser zodat de vogels en insecten het hele jaar te eten hebben. Bij de bouw van de accommodaties worden veel hergebruikte materialen toegepast.

Je kan je reis naar BuitenLand CO2 neutraal maken. Camper Homie investeert ter compensatie van jouw vervuilende diesel olivijnzand. Op BuitenLand vind je ook een pad van dit CO2 slurpende grind. En ze doen nog veel meer. Heb je zelf een leuk idee, dan staan ze daar altijd voor open. Kijk op Camping BuitenLand

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.