Silberregion Karwendel: fietsen in de lente

0

Langs de rivier de Inn strekken de zachte glooiingen van de Tuxer Voralpen en het markante Natuurpark Karwendel zich uit. Dit is de Silberregion Karwendel. Met wel 250 kilometer aan fietspaden kun je hier je lol op. En: als je er toch bent, ga zeker ook wandelen. Het is hier zo mooi!

 De Innradweg richting Schwaz: lekker vlak fietsen in Oostenrijk

Honderden kilometers aan fietspaden

Voor fietsers en mountainbikers zijn er vanaf het voorjaar weer tal van mogelijkheden tussen het Karwendelgebergte, het Inntal en de Tuxer Voralpen. Wel 250 kilometer aan fietspaden en biketrails maken tochten op elke hoogte mogelijk. Er zijn talloze bezienswaardigheden, mooie herbergen en berghutten waar je kunt stoppen voor een pauze. De Inntaltour Light, een gemakkelijke route van Schwaz via Vomp naar Terfens en terug, is een leuke kennismaking. De parallel lopende spoorlijn is handig als je de route in wilt korten. In de Silberregion Karwendel vind je twee fietsverhuurpunten. Vanaf april 2024 is er ook een nieuwe 24-uurs fietsverhuur bij het VVV-kantoor in Schwaz. Met de Silbercard kun je hier huren tegen gunstigere voorwaarden.

Ga zeker ook wandelen, al is het maar vanwege de fijne berghutten onderweg, zoals de Kellerjochhütte

Wandelen in Silberregion Karwendel

Ga ook zeker wandelen als je hier toch bent! Met 400 kilometer aan wandelpaden heb je de keus. De Wolfsklamm bij Stans is voor velen de mooiste kloof van Tirol. Aan het bovenste uiteinde ervan, op een steile, kegelvormige rots in het Karwendelgebergte, troont de meer dan duizend jaar oude abdij Sankt Georgenberg. De barokke bedevaartkerk en het gotische kerkje Maria unter der Linde vormen hier het oudste pelgrimsoord van Tirol. Iets verder naar het westen ligt het Stallental, een oase van rust en natuur die in het voorjaar is bedekt met een kleurrijk bloementapijt. De beschermde blauwe gentiaan bloeit er uitbundig.

De Lamsenjochhütte in Silberregion Karwendel

Natuurpark Karwendel en de hangbruggen van de Kolsassberg

Het klimaatleerpad op de Vomperberg geeft wandelaars informatie over de geschiedenis van onze planeet en het milieu. Het grote hangbrugcircuit aan de Kolsassberg is ook een aanrader: deze route loopt langs de rivier de Weerbach over twee duizelingwekkende bruggen. Favoriete wandelbestemming in de zomer is het 730 km² grote Natuurpark Karwendel, met zijn tweeduizenders, oerbossen, wilde rivieren en bergweiden. Breng hier een bezoekje aan de Großer Ahornboden, een hoogvlakte met meer dan 2.000 esdoorns en het oudste almdorp van Europa op 1.300 meter hoogte.

Beeld: Silberregion Karwendel

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.