Gonnegirls Farm: inspirerend adres vlakbij de EuroVelo 4 – La Vélomaritime

0

Een sfeervol adresje met het hart op de juiste plek: Gonnegirls Farm in Normandië. Neem iets lekkers mee uit de biologische boerderijwinkel, kom sfeerproeven op een van de zomerse ‘Guinguettes’ (openluchtcafés) of blijf logeren in de gîte. Vlakbij de fietsroute EuroVelo 4 – La Vélomaritime!

Bij de eigen boerderijwinkel haal je allerlei lekkere streekproducten

Duurzaam vakantieadres in Frankrijk

Gonnegirls Farm is het domein van twee vrouwen die een heel eigen kijk op het boerderijleven hebben. In plaats van de bodem steeds verder uit te putten door landbouw, laten ze hier het bodemleven juist opbloeien. Inspirerend! Met een fijne biologische boerderijwinkel waar je lokale lekkernijen vindt zoals de groenten van Potager des Gonnies, eieren, azijn van Maison Le Paulmier, Cidricchus-sappen, Kerflaveur-kazen, brood en brioches op zaterdag. Een leuke plek ook om te blijven logeren, met al dat lekkers binnen handbereik!

Sfeervol, relaxed vakantiehuis – een fijn plekje om bij te komen na fietstochtjes

Gîte met biologische boerderijwinkel

De gîte is geschikt voor maximaal 10 personen in gedeelde kamers met tweepersoonsbed of gescheiden bedden. Er zijn 5 kamers, waarvan 4 met eigen badkamer. Ideaal voor een vakantie met familie of vrienden. De centrale woonkamer heeft een open haard en een grote eettafel. De keuken is van alle gemakken voorzien zodat je de sterren van de hemel kunt koken met al het moois van de boerderij. Je kunt er ook volop genieten van de privétuin en sauna.

EuroVelo 4 – La Vélomaritime

Gonnegirls Farm ligt dichtbij de kust een stukje buiten Caen in Normandië. Je zit hier op 10 minuten fietsen van de route EuroVelo 4 – La Vélomaritime. Een leuk adresje om mee te nemen op doorreis, of als uitvalsbasis om stukjes van deze en andere routes te fietsen. Van het 22km lange traject Ouistreham / Cabourg kun je ook een leuk rondje maken vanuit de boerderij, met een doorsteekje naar Longueville en Cabourg. Je zit hier in het prachtige Pays d’Auge in de regio Calvados, een streek vol appelboerderijen, cidermakerijen, maneges, vakwerkhuizen, dorpjes, heuvels en hagen. Heerlijk om doorheen te fietsen! Op deze site vind je alle info over fietsroutes in de Calvados. Rijd bijvoorbeeld eens de ciderroute! Deze route is een leuk rondje door Gonneville-en-Auge, het dorp waar de boerderij ligt. Meer info over fietsen in Normandië vind je HIER.

Boeren met respect voor de natuur

Guinguette

Wil je niet blijven slapen, maar wel sfeerproeven? In de zomer organiseren de dames regelmatig een Guinguette à la ferme, een soort openluchtcafé. Typisch Frans!

Beeld: Vincent Nageotte & Gonnegirls Farm

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.