Nieuwe hotspots in Alkmaar: fiets eens langs deze fijne adresjes

0

Alkmaar is een sfeervolle stad, dat maakt het ook in de winter een fijne bestemming. Vooral nu er zoveel leuke nieuwe adressen de deuren hebben geopend! Fijne koffiezaakjes, winkels met een bijzonder aanbod – allemaal top stekjes om binnen te vallen na een mooie fietsroute rond Alkmaar.

Alkmaar is een prachtig stadje met al die oude gevels

Eerst even fietsen

Eerst even fietsen natuurlijk – aan fietsroutes geen gebrek in en rond Alkmaar. Ga op ontdekkingstocht door het prachtige Alkmaar en de omliggende dorpen of trek richting de kust. Van de mooie bollenvelden, groene weidegebieden met prachtige vergezichten tot bijzondere duingebieden. Een compleet routeoverzicht vind je hier.

Thup’s

In het voormalige pand van bakkerij Fermento is sinds begin november de prachtige pizzabar en delicatessenshop Thup’s geopend. Bij Thup’s kan je terecht voor heerlijke wijnen en bieren, koffie, delicatessen, gezonde gerechten en natuurlijk de beroemde pizza’s uit de houtoven. Extra leuk: neem ook een kijkje in het deeglab.

Gouwe ouwe: Luttik op Ouddorp, ook altijd een fijne stek voor koffie

Lily and Me

In de Schoutenstraat vind je een nieuwe vestiging van Lily and Me. Deze winkel is al een groot succes in De Rijp en nu kan je dus ook naar de conceptstore in het centrum van Alkmaar. Hier haal je de leukste cadeautjes, woonaccessoires, kraamcadeautjes, geuren en sieraden. Alle aankopen worden met aandacht ingepakt als prachtig cadeau voor jezelf of voor een ander.

Patisserie Elhorst

Nu de vergroende Laat helemaal klaar is, vond Kees Elhorst van de gelijknamige lunchroom het tijd voor een nieuw project in de Laat: een eigen patisserie. Zijn droom is uitgekomen, náást de Lunchroom Elhorst – waar je geniet van een lunch of high tea – kun je nu dus ook op de Laat terecht voor een uitgebreid assortiment taartjes-voor-thuis. Ook hebben ze exclusieve bonbons én een groot assortiment glutenvrij en lactosevrij gebak. Je vindt de patisserie op nummer 146.

De prachtige Sint Jacobstraat in Alkmaar

Cup of Joy

Cup of Joy is de nieuwe koffie – en lunchroom op de prachtige vernieuwde Laat. Deze koffiezaak is opgericht door Marcha Stam, de directeur van Joy Living, een zorginstelling die professionele begeleiding biedt aan jongeren met autisme. Dit houdt in dat je wellicht bij Cup of Joy je kopje koffie geserveerd krijgt van een van de jongeren. Dit alles wordt onder toeziend oog gedaan door een professionele begeleider. De jongeren doen dit met veel liefde en plezier en doen hun uiterste best voor je. Een leuke plek om te smullen van verse huisgemaakte producten.

Bibi Foodstore

Linda & Hewina liepen al jaren rond met het idee om een eigen delicatessen & wijn-winkel te openen. Ze misten een plek in de buurt waar ze terecht konden voor al die lekkere producten die ze tegen kwamen in de jaren dat ze werkten in de horeca en voor een importeur van delicatessen. De gezamenlijke liefde voor lekker en goed eten & drinken is de basis van Bibi Foodstore. Je vindt er kwalitatieve producten van kleinschalige producenten, waar ze je graag met enthousiasme en kennis langs navigeren.

Picknick Club

Op het hoekje van de Mient en het Waagplein vind je de Picknick Club. Met één voet over de drempel waan je je in tropische oorden. Je vindt hier toffe accessoires en unieke items voor in huis, allemaal in fijne boho stijl. Extra leuk: in het Picknick Club Café drink je een heerlijke koffie.

Duurzaam winkelen in Alkmaar

Nog meer shoppen? Bij de Kringloopboulevard aan de Zijperstraat in Alkmaar vind je maar liefst vijf tweedehands winkels! Je slaagt er altijd wel voor kwalitatieve tweedehands kleding, boeken, speelgoed en woonaccessoires. Tweedehands kopen is goed voor de aarde én veel goedkoper dan nieuw.

Beeld: Alkmaar Prachtstad + Ritske Velstra

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.