Leuke uitvalsbasis voor een relaxte fietsvakantie: Argelès-Sur-Mer

0

Waar de Pyreneeën de Middellandse Zee raken, ligt de Franse badplaats Argelès-sur-Mer. Een mooi stadje met een sfeervol historisch centrum vol karakteristieke smalle straatjes. Je vindt er een rijk cultureel erfgoed én je kunt er prachtig fietsen!

Fietsen over de boulevard: vakantiegevoel ten top

Badplaatsje met charme

Argelès-sur-Mer ligt aan de Franse zuidkust, in het departement Pyrénées-Orientales, op 25 kilometer afstand van de stad Perpignan en een half uur rijden van de Spaanse grens. Neem een kijkje bij de 14e-eeuwse kerk Notre Dame del Prat en slenter door de leuke haven met barretjes en restaurants. Op woensdag en zaterdag zijn er in het centrum traditionele markten en op zondag snuffel je rond op de boerenmarkt. Je vindt er ook een prachtige kustlijn met eindeloze stranden, goed voor lange strandwandelingen of een middagje lekker luieren.

Heuse fietsparkeerplaatsen, pal aan het strand!

Fiets door de wijngaarden

Argelès-Sur-Mer en omgeving staat ook bekend om zijn productie van uitzonderlijke wijnen. De herfst is een perfecte tijd om te genieten van een fietstocht door de wijngaarden want dan is het het plukseizoen – de zogenoemde ‘vendage’. Op de website van het verkeersbureau kan een fietsfolder gedownload worden met 10 uitgezette routes. In het centrum van de stad vind je verschillende fietsverhuurbedrijven.

Dwars door de wijngaarden, met zicht op zee

Wandel over het Sentier du Littoral

Ga hier ook zeker een stukje wandelen over het ‘Sentier du Littoral’ pad langs de kust van Argelès-Sur-Mer. Het wandelpad slingert hoog over de kliffen, met telkens weer een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee. Meer informatie over het kustpad vind je hier. Voor een compleet overzicht van alle wandelingen download je deze Engelse wandelbrochure

Lekker veilig fietsen dankzij de aparte fietspaden

Zeker meepikken: Château Valmy

Een must-see om meer te weten te komen over de geschiedenis van de regio is Château Valmy. Dit in Art-Nouveau stijl gebouwd kasteel tussen 1888 en 1900 kasteel biedt een fascinerende kijk op de architectuur en kunst van die tijd. Het park en de wijngaard zijn open voor het publiek en bieden een prachtig uitzicht op de stad. Je kunt hier ook een overnachting te boeken in een van de mooie ruime designkamers. Meer informatie vind je hier.

Rond het kasteel kun je prachtig fietsen over onverharde wegen

Vlot met de trein naar Zuid-Frankrijk

Argelès-sur-Mer ligt vlak onder Perpignan, de afstand Utrecht – Argelès-sur-Mer is 1400km. De badplaats heeft een treinstation en is dus ook per trein te bereiken. Via Brussel-Zuid en Montpellier heb je een vlotte verbinding.

 

Beeld: ArgelesTourisme / Stephane Ferrer Yulianti

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.