E-biketocht door de wijngaarden van Rémy Martin

0

Ben je in het zuidwesten van Frankrijk op pad? Sinds 1724 ligt cognachuis Rémy Martin in Charente, in het hart van de twee eerste ‘crus’ – productiegebieden – van Grande en Petite Champagne. Leuk om te bekijken als je toch in de buurt bent en nog leuker om te verkennen met een e-biketocht met gids, inclusief culinaire stops.

E-biken vanuit cognachuis Rémy Martin

Maison Rémy Martin

Cognachuis Rémy Martin bestaat bijna 300 jaar en zet zich heden ten dage actief in voor een verantwoorde productie. Een eerlijker en meer duurzame visie op de productie van de cognacs tonen, is dan ook de leidraad voor de ontvangst van bezoekers. Via Maison Rémy Martin kun je op verschillende manieren het bedrijf leren kennen en de cognac-collectie ontdekken: ga mee met een wandeling door de wijngaard, doe een proeverijworkshop of een ceremoniële ’tasting’ van de Louis XIII cognac, de duurste die het merk voert. Of – nog veel leuker – ga mee met een gids op een e-biketocht en ontdek de regio.

Regelmatig even afstappen om de wijngaarden te bekijken

E-bike tocht door Grande Champagne

Het landgoed in Juillac-le-Coq is het startpunt voor deze e-fietstocht in Grande Champagne. Het landschap vol wit kalksteen biedt na elke bocht weer nieuwe, prachtige uitzichten over de valleien van de wijngaarden en cultureel erfgoed zoals een windmolen en hunebed, maar ook een Romaanse kerk en lieve dorpjes. Onderweg zijn er verschillende gastronomische stops om te genieten van lokale producten en is er een proeverij van Tercet-cognac.

Met een wijnkistje voorop en fietstas achterop kun je onderweg allerlei lekkers inslaan

Beeld: Maison Rémy Martin 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.