Hotelkamers in boomhutten: Baumgeflüster in Duitsland

0

Baumgeflüster is een wel heel bijzondere plek in Duitsland. Hier slaap je in hotelkamers op poten in een oud bos. Plan je fietsroutes op je eigen terras, uitkijkend over het groen, of installeer je lekker binnen op de bank – het zijn eigenlijk complete vakantiehuizen. Met een afsluitbare fietsenschuur, handig!

Is het een hotelkamer, is het een boomhut? Bijzonder is het zeker.

Luxe boomhut met designbadkamer

Vanaf een oude klinkerweg leidt een bospad direct naar de boomhutten van Baumgeflüster: hotelkamers op poten tussen wel 30 meter hoge oude bomen. De kamers in suite-stijl zijn heerlijk ruim en tegelijkertijd knus en gezellig. Het hele jaar door een fijne stek, met vloerverwarming in de designbadkamers, boxspringbedden en verwarmingselementen in de kamers. De kamers zweven boven de grond, op 4 meter vloerhoogte, tussen het groen. En er hangt een heerlijke geur dankzij het onbehandelde larikshout – een heel fijne omgeving voor mensen met allergieën. 

Met zitjes binnen en buiten zit je hier ook prima met minder mooi weer

Fietsen in het Ammerland

Het Ammerland, met name Bad Zwischenahn am Meer, kenmerkt zich door een uniek parklandschap bestaande uit heide, heide, bos en weilanden. Ongeveer 380 kilometer aan goed bewegwijzerde wandel- en fietspaden nodigen u uit voor fietstochten en wandelingen. Deze regio is het grootste boomkwekerijgebied van Europa. Je vindt er ook het Insel Mainau des Nordens, het park van de tuinen: de grootste aaneengesloten tuin van Duitsland. ​

Lekker slapen dankzij het onbehandelde larikshout om je heen

Picknickmand als ontbijt in de boomhut

Op deze speciale plek heb je geen tv of radio – geniet van boeken, rust en het geritsel van de bladeren. Gsm- en internetontvangst is natuurlijk mogelijk, wel zo handig om routes te plannen. Op verzoek kunnen de eigenaren ’s ochtends het ontbijt voor je verzorgen in een picknickmand in de boomhut-suite. Een goede start van alweer een  mooie dag!

Na je fietstocht kun je lekker mijmeren op je eigen terras tussen de bomen

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.